Αυτό είναι το νέο Genesis GV80

Αυτό είναι το νέο Genesis GV80

Το πρώτο πολυτελές SUV της Genesis αποκαλύπτεται.

Η Genesis, θυγατρική του ομίλου Hyundai-Kia για πολυτελή αυτοκίνητα παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες του GV80 - του πρώτου SUV με τα σήματα της φίρμας που καλείται να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Audi Q7, BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Lexus RX και Volvo XC90.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το GV80 βασίζεται σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και τετρακίνηση. Το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της Genesis μετά από τα πολυτελή σεντάν G70, G80 και G90, έχει το γράμμα V στο όνομά του που συμβολίζει τη λέξη versatility δηλαδή πρακτικότητα.

Το GV80 είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του ομώνυμου πρωτοτύπου που είχε παρουσιαστεί το 2017, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική εμφάνιση που ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα Athletic Elegance της Genesis. Τα στοιχεία που κάνουν το πολυτελές SUV να ξεχωρίζει είναι τα τετραπλά φώτα με οριζόντια διάταξη και τεχνολογία G-Matrix, η επιβλητική γρίλια «Crest Grille», οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και η γραμμή «Parabolic Line» στο προφίλ που χαμηλώνει προς την ουρά.

Genesis

Στην καμπίνα - η οποία θα είναι προαιρετικά επταθέσια - κυριαρχεί η πολυτέλεια και η τεχνολογία αιχμής. Στο ταμπλό βρίσκουμε λεπτούς αεραγωγούς και ελάχιστα φυσικά πλήκτρα καθώς οι σχεδιαστές επέλεξαν χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό. Στο παχύ κεντρικό τούνελ που έχει επένδυση από ξύλο και αλουμίνιο, βρίσκουμε τον περιστροφικό επιλογέα ταχυτήτων, και ένα δεύτερο περιστροφικό διακόπτη που επιτρέπει το χειρισμό του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στην κορυφή του ταμπλό δεσπόζει μια μακρόστενη οθόνη υψηλής ανάλυσης η οποία συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το GV80 θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες μέρες ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην αγορά της Νοτίου Κορέας μέσα στον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube