Αυτό είναι το ηλεκτρικό Genesis GV70

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Genesis GV70

Η Genesis παρουσίασε το ηλεκτρικό GV70 με 489 PS και τεχνολογία φόρτισης 800 Volt.

H Genesis, το premium παρακλάδι του Hyundai Motor Group, αποκάλυψε στο Guangzhou Auto Show της Κίνας την ηλεκτρική έκδοση του GV70. Το νέο μοντέλο κινείται στα χνάρια του εξηλεκτρισμένου G80 το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Το ηλεκτρικό SUV χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 489 PS και 700 Νm. Το σπριντ για τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5''.

Genesis GV70

H Genesis δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την χωρητικότητα της μπαταρίας του νέου SUV της, αλλά επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία ταχείας φόρτισης 400 V και 800 V με το Hyundai Ioniq 5. Μόλις 18 λεπτά χρειάζονται με τη χρήση φορτιστή 350 kW για να φορτίσει η μπαταρία από το 10% σε ποσοστό 80%. To ηλεκτρικό GV70 υπόσχεται αυτονομία 400 km στο κορεάτικο κύκλο δοκιμών.

Όπως και σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai και της Genesis το GV70 μπορεί να παρέχει ρεύμα σε ηλεκτρικές συσκευές μέσω ενός συστήματος φόρτισης 3,6 kW.

To κορεάτικο ηλεκτρικό SUV διαθέτει σύστημα DAS (Disconnector Actuator System) το οποίο μπορεί να απομπλέξει το ηλεκτρικό μοτέρ ή τον κινητήριο άξονα ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης. Επίσης εξοπλίζεται με σύστημα επιλογής τερέν και σύστημα Αctive Noise Canceling.

Genesis GV70

Στον τομέα την εξωτερικής εμφάνισης το ηλεκτρικό GV70 δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το συμβατικό. Οι κυριότερες αλλαγές είναι η απουσία των απολήξεων εξάτμισης και η ανανεωμένη γρίλια, η οποία φιλοξενεί και την θύρα φόρτισης.

Η καμπίνα έχει υποστεί μικρές αλλαγές και είναι φτιαγμένη πλέον από πιο οικολογικά υλικά. Το τιμόνι διαθέτει κουμπί ενεργοποίησης της λειτουργίας Boost και paddles για ρύθμιση του επιπέδου ανάκτησης ενέργειας. 

Το ηλεκτρικό Genesis GV70 θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές από το 2022 με τον κατασκευαστή να μην έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube