Αυτό είναι το εσωτερικό του Mazda 2 του 2015

Αυτό είναι το εσωτερικό του Mazda 2 του 2015

Παρότι η εξωτερική του εμφάνιση δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμα, η Mazda δεν έκανε καμία προσπάθεια να καμουφλάρει την καμπίνα του.

Το επόμενο Mazda 2 είναι σχεδόν έτοιμο και κάποιοι δημοσιογράφοι πήραν πρόσφατα μια πρώτη γεύση από κάποια αυτοκίνητα προπαραγωγής. Τα οποία είχαν καλά καμουφλαρισμένο το αμάξωμά τους αλλά εντελώς ακάλυπτο το εσωτερικό.

Έτσι μπορούμε να δούμε ότι το ταμπλό του επερχόμενου Mazda 2 υιοθετεί λιτή σχεδίαση. Οι γραμμές του παραπέμπουν στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας, το τιμόνι είναι δανεισμένο από το Mazda 3 και η οθόνη αφής όμοια με αυτή των Mazda 6 και CX-5.

Ταυτόχρονα, αισθητή είναι και η αύξηση του διαθέσιμου χώρου. Το νέο Mazda 2 θα είναι μακρύτερο κατά 16 cm (4,06 m), ενώ κατά 8 cm έχει αυξηθεί το μεταξόνιο (2,57 m). Αυτά μεταφράζονται σε αρκετά μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας για οδηγό και συνοδηγό και σε βελτίωση της κατάστασης για τους πίσω επιβάτες, η οποία όμως δεν επιτρέπει στο 2 να κοντράρει τα κορυφαία supermini σε αυτό τον τομέα.

Το αυτοκίνητο που οδήγησαν οι Αυστραλοί του drive.com.au φορούσε το μοτέρ που θα κινεί τις βασικές εκδόσεις του μοντέλου σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό 1.500άρη που αποδίδει 75 PS και 13,9 kgm και συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Θα υπάρξει και έκδοση του ίδιου κινητήρα με 107 PS, αλλά και ένας diesel ίδιου κυβισμού με 105 PS και 25,5 kgm, αμφότεροι τεχνολογίας SkyActiv.

Βέβαια στην Ελλάδα, μετά την πτώχευση της ΕΛΜΑ, πρέπει να δούμε και ποιος θα είναι ο εισαγωγέας που θα φέρει το νέο Mazda 2 πριν προβληματιστούμε για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται.

[Πηγή: Drive.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube