Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση του SEAT Ibiza

Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση του SEAT Ibiza

Η σημερινή γενιά του SEAT Ibiza διατίθεται πλέον με κινητήρα 1.5 TSI 150 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Όπως έχει αποκαλύψει ο αρχιμηχανικός της CUPRA, Axel Andorff, δεν πρόκεται να δούμε καυτή έκδοση της σημερινής γενιάς του SEAT Ibiza, με την ισπανική φίρμα να ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση για να ικανοποιήσει εκείνους που θέλουν ένα γρήγορο σουπερμίνι. Ο λόγος για την ισχυρότερη έκδοση του Ibiza με τον 1.5 TSI των 150 PS η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και με το αυτόματο κιβώτιο διπλόυ συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG ικανοποιώντας τις προδιαγραφές για τον χαρακτηρισμό "warm hatch". 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Ibiza FR 1.5 TSI Evo

Το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων αποδίδει 150 PS και 250 Nm, και είναι γνωστός από διάφορα μοντέλα του Volkswagen Group, αλλά και από το SEAT Ibiza FR στο οποίο μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμος αποκλειστικά σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Με το αυτόματο DSG, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,2" (+0,3" σε σχέση με το χειροκίνητο) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 219 km/h (+4 km/h) - σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις του κατασκευαστή. Αντίστοιχα, η μέση κατανάλωση περιορίζεται μεταξύ 5,6 lt/100km και 6,4 lt/100km ενώ οι εκπομπές CO2 διαμορφώνονται στα 128-147 g/km με το αυστηρότερο πρωτόκολλο WLTP.

Δε γνωρίζουμε ακόμα αν και πότε η κορυφαία έκδοση του Ibiza με το αυτόματο κιβώτιο θα φτάσει στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ CUPRA Ibiza: Δεν θα το δούμε στην παραγωγή

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube