Αυτές είναι οι ανανεώσεις που θα δούμε στην Toyota Corolla

Αυτές είναι οι ανανεώσεις που θα δούμε στην Toyota Corolla

Το φρεσκάρισμα της Toyota Corolla ξεκίνησε από την Ιαπωνία με ανανεωμένο υβριδικό σύστημα και μεγαλύτερη οθόνη για το infotainmnent.

Η ιαπωνική αγορά υποδέχθηκε ήδη την ανανεωμένη Toyota Corolla, δίνοντας μας έτσι μια πρώτη γεύση από τις βελτιώσεις που θα φέρει το δημοφιλές μοντέλο που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος ο προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί, οι προβολείς LED έχουν σχήμα «C», ενώ επεμβάσεις έχει υποστεί και ο προφυλακτήρας πίσω. 

Περνώντας στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η νέα οθόνη infotainmnent με διαγώνιο 10,5" που συναντάμε στη νέα Corolla Cross Hybrid και διαθέτει ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay. 

Toyota Corolla

Κάτω από το καπό, η νέα Corolla εξοπλίζεται με την πέμπτη γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota που εγκαινίασε η Corolla Cross Hybrid. Πολλά μηχανικά εξαρτήματα έχουν αναθεωρηθεί, έτσι ώστε να είναι πιο κόμπακτ και ελαφρύτερα με την απόδοση του συστήματος να είναι βελτιωμένη κατά περισσότερο από 8%.

Η εταιρεία υπόσχεται καλύτερη οδηγική εμπειρία, με πιο γραμμική λειτουργία του συστήματος κίνησης χάρη στην αναλογικότερη σχέση μεταξύ της πίεσης στο γκάζι και της πραγματικής απόκρισης του κινητήρα. Το υβριδικό σύστημα που συνεργάζεται με ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ έχει πλέον συνδυαστική ισχύ 197 PS.

Όσο για το υβριδικό σύνολο με τον ατμοσφαιρικό 1.8 lt, η ισχύς του στην Ιαπωνία είναι αυξημένη κατά 10 PS.

Toyota Corolla

Τέλος, η σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού εμπλουτίστηκε με το Proactive Driving Assist που βοηθά στην αποφυγή των πεζών, ποδηλάτων και σταθμευμένων οχημάτων, ενώ στο σύστημα Toyota Safety Sense προστέθηκε μια νέα λειτουργία που ανιχνεύει οχήματα και πεζούς καθώς το αυτοκίνητο στρίβει σε διασταύρωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube