Αυτή είναι η καινούργια Mercedes-Benz E-Class (W213) 2017

Αυτή είναι η καινούργια Mercedes-Benz E-Class (W213) 2017

Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E-Class (W213) αποκαλύπτεται κατά ένα μέρος, χάρη σε δύο φωτό που απεικονίζουν το «κουφάρι» της.

Οι φωτογραφίες της νέας Mercedes-Benz E-Class (W213) 2017 δημοσιεύτηκαν κατ’ αποκλειστικότητα στο blog.mercedes-benz-passion.com και είναι αρκετές για να μας δώσουν μια πρώτη γεύση για το οικογενειακό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.  

Η νέα E-Class 2017 θα ντεμπουτάρει στο North American International Auto Show, γνωστό και ως NAIAS, τον προσεχή Ιανουάριο στο Detroit.

Μέχρις στιγμής έχουμε δει τη νέα E-Class σε πλήθος κατασκοπικών φωτογραφιών και video και οι δύο αυτές φωτογραφίες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το αυτοκίνητο βαδίζει επί τα ίχνη των συγγενικών μοντέλων του. Οι παραγγελίες για τη νέα Mercedes-Benz E-Class θα ανοίξουν με το ντεμπούτο του αυτοκινήτου τον Ιανουάριο και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή άνοιξη.

Και ενώ η καμπίνα του αυτοκινήτου σχεδιάζεται να μετουσιωθεί σε ένα σύνολο που θα γέρνει προς τη μεριά της S-Class, η υποστήριξη του πλαισίου θα είναι περισσότερο «C-Class». H νέα «Ε» θα πατά πάνω σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MRA, της ίδιας που υποστηρίζει και τη C-Class, με όφελος τουλάχιστον 100 kg ελαφρύτερο αποτέλεσμα. Εκτός από το μοντέλο με το στάνταρ μεταξόνιο, στην γκάμα πιθανότατα θα έρθει να προστεθεί και μια έκδοση LWB, αλλά πάντως σίγουρα θα υπάρξει μια πιο πολυτελής έκδοση Mercedes-Maybach E-Class που θα βασίζεται σε μακρύτερο μεταξόνιο.



Η βασική έκδοση της νέα E-Class 2017 θα κινείται από έναν νέο 4κύλινδρο τούρμπο 1,6 lt με 124 PS. Η W213 θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των 6κύλινδρων μοτέρ σε σειρά, με τον πρώτο να είναι ένας ντίζελ 2,9 lt με δύο τούρμπο και 316 PS ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει κι ένας βενζινοκινητήρας με δύο συμβατικά και δύο ηλεκτρικά τούρμπο (e-turbo) που θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Στην γκάμα θα περιλαμβάνονται και δύο υβριδικές εκδόσεις, με τον ηλεκτροκινητήρα να συνδυάζεται με έναν δίλιτρο 4κύλινδρο ή ένα V6, ανάλογα με την αγορά.

Επίσης, το αφεντικό της εταιρείας, Dieter Zetsche, έχει ήδη ανακοινώσει πως η νέα E-Class θα διαθέτει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Highway Pilot και θα μπορεί να παρκάρει μόνη της, με τον οδηγό να ελέγχει την λειτουργία μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του.

Η γκάμα της νέας Ε-Class, κατά τα ειωθότα, θα συμπληρωθεί στο μέσο του 2016 από την στέισον Mercedes-Benz E-Class Estate και στη συνέχεια από τις εκδόσεις κουπέ και κάμπριο. Κατά πώς μας πληροφορεί το blog.mercedes-benz-passion.com, η Mercedes-Benz μελετά και το λανσάρισμα μιας έκδοσης αλά Allroad μέσα στο 2017. Η εσωτερική κωδική ονομασία του μοντέλου είναι X213, θα βασίζεται πάνω στην έκδοση Estate της νέας E-Class και θα είναι βασικός αντίπαλος του Audi A6 allroad quattro.

[Πηγή φωτογραφιών mbpassionblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube