Scoop: Νέα Mercedes-Benz E-Class [video]

Scoop: Νέα Mercedes-Benz E-Class [video]

Το νέο μεσαίο σεντάν πιάστηκε στα πράσα έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η Mercedes έχει καταφέρει να κρατήσει, μέχρι τώρα, τη σχεδίαση της καινούργιας E-Class, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση NAIAS στο Detroit τον Γενάρη, μυστική.

Με την W213, όπως είναι ο κωδικός της, να είναι ωστόσο πρακτικά έτοιμη και να πραγματοποιεί δοκιμές στο δρόμο, είναι φυσιολογικό κάποια από τα πρωτότυπα να συλλαμβάνονται από τον φακό.

Το «έξυπνο» καμουφλάζ δεν μας αφήνει να διακρίνουμε πολλές λεπτομέρειες αλλά με δεδομένο ότι οι C- και S-Class μοιάζουν αρκετά, λογικά η σχεδίαση δεν θα διαφέρει αισθητά.

Η νέα E-Class θα βασίζεται στην πλατφόρμα MRA, την οποία χρησιμοποιεί και η C-Class, που θα της επιτρέψει να είναι μέχρι 150 kg ελαφρύτερη σε σχέση με την προκάτοχό της, παρ’ ότι θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις.

Η βασική έκδοση θα κινείται από έναν νέο τετρακύλινδρο τούρμπο 1,6 lt με 124 PS. Η W213 θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των εξακύλινδρων σε σειρά, με τον πρώτο να είναι ένας ντίζελ 2,9 lt με δύο τούρμπο και 316 PS ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει κι ένας βενζινοκινητήρας με δύο συμβατικά και δύο ηλεκτρικά τούρμπο (e-turbo) που θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Στη γκάμα θα περιλαμβάνονται και δύο υβριδικές εκδόσεις, με τον ηλεκτροκινητήρα να συνδυάζεται με έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο ή έναν V6, ανάλογα με την αγορά.

Επίσης, το αφεντικό της εταιρείας, Dieter Zetsche, έχει ήδη ανακοινώσει πως η νέα E-Class θα διαθέτει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Highway Pilot και θα μπορεί να παρκάρει μόνη της, με τον οδηγό να ελέγχει την λειτουργία μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube