Η Mercedes-Benz ανακοινώνει 10 υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2017

Η Mercedes-Benz ανακοινώνει 10 υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2017

Με την Audi να έχει βραχύ προβάδισμα του ανταγωνισμού στην κατηγορία των υβριδικών και την BMW να απαντά με την Χ5 PHEV, περιμέναμε την επόμενη κίνηση της Mercedes Benz.

Στα ήδη διαθέσιμα μοντέλα (E-Class και S-Class Hybrid), σύμφωνα με το πλάνο των επόμενων δυο ετών, έρχονται να προστεθούν άλλα 10 μοντέλα, από σήμερα μέχρι το 2017. 
 
Οι κανονισμοί που αφορούν στις εκπομπές καυσαερίων και CO2, επιβαρύνουν ιδιαιτέρως τις premium γερμανικές εταιρίες, καθώς οι περισσότεροι κινητήρες των μοντέλων τους έχουν περίσσεια δύναμης. Παρά την έντονη άσκηση πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για πιο ήπια προσαρμογή, θα χρειαστεί να τηρήσουν το μέσο όρο των 130 gr/km για φέτος, που θα μειωθεί στα 95 gr/km έως το 2020. 
 
Για να απαντήσει στους ανταγωνιστές που παρουσιάζουν μοντέλα όπως το Q7 e-tron και την Χ5 xDrive40e, το ένα μετά το άλλο, η Mercedes ανακοίνωσε την άμεση παρουσίαση 10 νέων υβριδικών και επαναφορτιζόμενων νέων εκδόσεων μέσα στα 2 επόμενα χρόνια. Μετά την επίσημη παρουσίαση της S 500 PLUG-IN HYBRID, επόμενο δείγμα αυτής της αντεπίθεσης είναι C 350e, με εκπομπές CO2 48 gr/km και κόστος €54.500.
 
 
Το ίδιο μηχανικό σύνολο αναμένεται πως θα χρησιμοποιηθεί και σε αρκετά ακόμα μοντέλα της γκάμας, ώστε να παρουσιάζεται ένα καινούργιο υβριδικό σχεδόν κάθε τέσσερις μήνες. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο εξής, στην ονοματολογία της Mercedes-Benz το PLUG-IN HYBRID αντικαθίσταται από το γράμμα e. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα GLE καθώς και η V-Class πρόκειται να αναβαθμιστούν σύντομα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube