Audi: Έρχονται ανανεωμένα e-tron και e-tron Sportback με αυτονομία 600 km!

Audi: Έρχονται ανανεωμένα e-tron και e-tron Sportback με αυτονομία 600 km!

Τα δύο μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV της Audi θα αποκτήσουν μπαταρίες νέας γενιάς.

Η Audi θα παρουσιάσει τις ανανεωμένες εκδόσεις των e-tron και e-tron Sportback μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναβαθμίζοντας τα πρώτα της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με μεγαλύτερες μπαταρίες νέας γενιάς που θα προσφέρουν αυξημένη αυτονομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi e-tron στην Ελλάδα

Εκτός από νέες μπαταρίες, τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV της Audi θα αποκτήσουν πιο αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, νέα ηλεκτρονικά συστήματα για καλύτερη ανάκτηση ενέργειας και φυσικά τις καθιερωμένες αισθητικές και τεχνολογικές επεμβάσεις για να παραμείνουν φρέσκα. Πηγές από την Audi αναφέρουν πως η αυτοομία θα αυξηθεί πάνω από τα 600 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, την ώρα που στις σημερινές τους εκδόσεις δεν ξεπερνά τα 400 km.

Audi e-tron Sportback

Τα e-tron και e-tron Sportback που κυκλοφόρησαν το 2019 και το 2020 αντίστοιχα, βασίζονται στη ηλεκτρική έκδοση της συμβατικής πλατφόρμας MLB που είχε αρχικά εξελιχθεί για μοντέλα με θερμικό μοτέρ. Παρόλα αυτά, χάρη στις προσθήκες, τα e-tron θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία μέχρι το 2025 ή το 2026. Τότε αναμένεται να παρουσιαστεί ο εντελώς νέος αντικαταστάτης τους, η ηλεκτρική ναυαρχίδα Q8 e-tron που θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του Q8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Audi Q4 e-tron & Q4 Sportback e-tron [video]

Εκτός από το υφιστάμενο e-tron (πλατφόρμα MLB) και το νέο Q4 e-tron (πλατφόρμα MEB), η Audi ετοιμάζει και το Q6 e-tron (πλατφόρμα PPE). Το τελευταίο θα έχει παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις με το συμβατικό Q5 όμως χάρη στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική θα προσφέρει εσωτερικούς χώρους επιπέδου Q7. Αυτό σημαίνει πως όταν κυκλοφορήσει το 2023, θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το ελαφρώς εγαλύτερο e-tron.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube