Aston Martin Valour για την 110η επέτειο της φίρμας [video]

Aston Martin Valour για την 110η επέτειο της φίρμας [video]

Η βρετανική φίρμα γιορτάζει την 110η επέτειό της με την Aston Martin Valour, ένα κουπέ V12 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που θα κατασκευαστεί μόνο σε 110 κομμάτια, θυμίζοντας τη V8 Vantage των δεκαετιών ’70 και ’80.

Το 1913, ο Lionel Martin και ο Robert Bamford ίδρυσαν την Aston Martin. Για να γιορτάσει αυτή την 110η επέτειο, η βρετανική κατασκευάστρια σπόρτσκαρ θα διαθέσει σε 110 πλούσιους πελάτες της τη σπέσιαλ Aston Martin Valour.

Η Aston Martin Valour είναι ένα κουπέ που παραπέμπει στη V8 Vantage των 70s  και 80s -ένα πραγματικό βρετανικό σπόρτσκαρ. Παραπέμποντας επίσης στην εμβληματική Le Mans «Muncher» της ίδιας εποχής, καθώς και στην αποκλειστική One-77 του 2008.

Πιστό στην παράδοση της φίρμας, η Aston Martin Valour κρύβει κάτω από το καπό έναν κινητήρα V12 που κινεί μόνο τους πίσω τροχούς. Χάρη στα δύο τούρμπο, το μοτέρ των 5,2 λίτρων αποδίδει 715 ίππους και 753 Nm.

Aston Martin Valour

Η τιμή της Aston Martin Valour δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά για τους περισσότερους σε αυτό τον… άδικο κόσμο δεν έχει και μεγάλη σημασία

Αλλά αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό -για να μην πούμε μοναδικό- εν έτει 2023, είναι ότι θα συνδυάζεται για πρώτη φορά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η Aston Martin υπόσχεται λοιπόν ανόθευτη οδηγική απόλαυση, αποκαλώντας το αυτοκίνητο «αφιέρωση στη χρυσή εποχή της οδήγησης».

Aston Martin Valour

Αλλά και η Aston Martin μιλάει για το «τέλος μιας εποχής» και ως εκ τούτου δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη προκειμένου να κάνει την Aston Martin Valour όσο το δυνατόν πιο σαγηνευτική. Κάτω από την κάπως νοσταλγική φορεσιά της λοιπόν, κρύβεται υπερσύγχρονη τεχνολογία.

Τα αμορτισέρ (προσαρμοζόμενα), τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές ράβδοι είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μοντέλο, όπως και οι λειτουργίες ευθυγράμμισης των τροχών και οι οδηγικές (Sport, Sport+ και Track). Επιπλέον, κάθε Aston Martin Valour διατίθεται στάνταρ με κάρμπον-κεραμικά δισκόφρενα, 6πίστονα με διάμετρο 410 mm εμπρός και 4πίστονα με διάμετρο 360 mm πίσω.

Aston Martin Valour

Η Aston Martin Valour πατά σε ζάντες 21 ιντσών ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση, με ειδικά λάστιχα Michelin Sport S 5 διαστάσεων 275/35 εμπρός και 325/30 πίσω. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και διακρίνεται ιδιαίτερα από το καπό σε σχήμα αχιβάδας με δύο αεραγωγούς NACA, στρογγυλά φανάρια LED που του προσδίδουν απειλητική εμφάνιση και ένα εμφανές σπλίτερ.

Στο πίσω μέρος, τα πάνελ του «πίσω κρύσταλλου», η λεγόμενη πίσω πτέρυγα «Kamm» και ο διαχύτης βρίσκονται επίσης παρόντα για να διασφαλίζουν την απαραίτητη αεροδυναμική ισορροπία. Όσο για τις επιδόσεις αυτού του πανίσχυρου βρετανικού σπόρτσκαρ, μπορούμε να μαντέψουμε.

Aston Martin Valour

Συνεχίζοντας με το πίσω μέρος της Aston Martin Valour, οι τρεις κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές, όπως και τα λεπτά πίσω φώτα LED που δίνουν στο πίσω μέρος εντυπωσιακή εμφάνιση. 

Στο εσωτερικό, φυσικά χρησιμοποιούνται ποιοτικά υλικά, αλλά οι πελάτες έχουν πολύ πλούσια γκάμα επιλογών για εξατομίκευση. Κάτι που ισχύει παρεμπιπτόντως και για το αμάξωμα. 

Aston Martin Valour

Η τιμή της Aston Martin Valour δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά για τους περισσότερους σε αυτό τον… άδικο κόσμο δεν έχει σημασία και μεγάλη σημασία. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που τα διαθέσιμα αυτοκίνητα θα είναι μόλις 110. Οι παραδόσεις πάντως θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2023.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube