Aston Martin-Red Bull: Νέο hypercar στον ορίζοντα

Aston Martin-Red Bull: Νέο hypercar στον ορίζοντα

Ακόμη δεν είδαμε τη Valkyrie, και οι άνθρωποι της Aston Martin-Red Bull επιβεβαιώνουν ότι εργάζονται για τη συνέχιση του είδους.

Με την κωδική ονομασία Project 003, επιβεβαιώνεται από την Aston Martin η από κοινού με τη Red Bull εξέλιξη του hypercar που θα έρθει μετά τη Valkyrie.

Όπως είναι λογικό, καθώς ακόμη δεν έχουμε δει τη Valkyrie, το νέο αυτό project είναι σε εμβρυακή κατάσταση και δεν θα δούμε το αυτοκίνητο νωρίτερα από το 2021. Προβλέπεται η παραγωγή τόσο σε αριστεροτίμονη όσο και σε δεξιοτίμονη έκδοση, αλλά μόλις σε 500 κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι η Valkyrie, το πρώτο αυτοκίνητο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, το hypercar που σχεδίασε ο Adrian Newey και θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα Cosworth με υβριδικό σύστημα KERS, και το οποίο υπόσχεται γυρολόγιο F1 σε πίστες  όπως το Silverstone, θα παραμείνει πιο σπάνιο. Καθώς η παραγωγή του έχει οριστεί στα 175 κομμάτια. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι το Project 003 δεν θα είναι ακριβώς διάδοχος της Valkyrie ούτε στο ίδιο επίπεδο με αυτή και το Mercedes-AMG Project One το οποίο δοκιμάζεται σε μυστικό πεδίο δοκιμών στη Μ. Βρετανία, αλλά περισσότερο ένας αντίπαλος για τη McLaren Senna.

Δείτε ακόμη Η Cosworth μαρτυρά κατά λάθος την ιπποδύναμη της Aston Martin Valkyrie

Η Aston Martin επιβεβαιώνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι κεντρομήχανο, κατασκευασμένο γύρω από ένα πανάλαφρο μονοκόκ σασί. Το σκίτσο που δημοσιεύτηκε δείχνει σχεδίαση που θυμίζει αγωνιστικό πρωτότυπο, με τη διαμόρφωση του παρμπρίζ και της οροφής να θυμίζει καλύπτρα μαχητικού και να καθορίζει εν πολλοίς τη σχεδίαση. Και παρά τις εξωπραγματικές επιδόσεις του και την απίστευτη ικανότητά του να κινείται γρήγορα στην πίστα, θα είναι νόμιμο αλλά και πρακτικό για χρήση στο δρόμο, με ικανοποιητικό χώρο αποσκευών. Αντίθετα με τη Valkyrie, εδώ ο κινητήρας θα είναι τούρμπο, με ένα υβριδικό σύστημα να δίνει επιπλέον ώθηση. Η ιπποδύναμη εκτιμάται ότι θα οριστεί λίγο πάνω από τους 900 ίππους, μεταξύ της DBS Superleggera και κάτω από της Valkyrie. Από την οποία θα δανείζεται τεχνολογία, όπως η ενεργή αεροδυναμική και η ενεργητική ανάρτηση.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast [video]

«Ήταν σημαντικό για εμάς η Valkyrie να δημιουργήσει μια κληρονομιά, να υπάρξει μία συνέχεια. Έναν απόγονο που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των hypercars. Και να γίνει ο αιμοδότης μιας σειράς μοντέλων περιορισμένης  παραγωγής, τρομερά εξειδικευμένων, τα οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν με τα αυτοκίνητα GT της Aston Martin» δήλωσε ο Andy Palmer, επικεφαλής της μάρκας. Και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι πανευτυχής και ενθουσιασμένος που ανακοινώνω το Project 003, το επόμενό μας βήμα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την τελειομανία».

Πηγή Autoexpress

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube