Mercedes-AMG Project One: Επίσημες φωτογραφίες από τις δοκιμές της… F1 δρόμου

Mercedes-AMG Project One: Επίσημες φωτογραφίες από τις δοκιμές της… F1 δρόμου

Το hypercar της Mercedes-AMG με το σύστημα κίνησης από τη Formula 1 δοκιμάζεται εντατικά. Πρώτη φορά το βλέπουμε να κινείται και μάλιστα σε επίσημες φωτογρραφίες.

Η εξέλιξη του Mercedes-AMG Project One το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017 συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και μεγάλη μυστικότητα τους τελευταίους μήνες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Αξιοποιώντας την τεχνολογία Virtual Engineering, η εταιρεία δοκίμασε το αυτοκίνητο σε εικονικό περιβάλλον και τώρα είναι στη φάση που βάζει την υβριδική τεχνολογία της Formula 1 στο δρόμο. Εκατοντάδες ώρες δοκιμών, προσομοιώσεις ακόμη αγώνων, έγιναν στο δυναμόμετρο του τμήματος που κατασκευάζει τους κινητήρες των Hamilton και Bottas στο Brixworth της Μ. Βρετανίας.

Δείτε ακόμη Mercedes-AMG Project One: Όλες οι επίσημες τεχνικές πληροφορίες

Στη συνέχεια, ολόκληρο το σύστημα κίνησης συνολικής απόδοσης 1.000 PS, το οποίο αποτελείται από έναν V6 τούρμπο εσωτερικής καύσης ο οποίος στροφάρει ως τις 11.000 rpm και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, τοποθετήθηκε στα πρώτα πρωτότυπα τα οποία γράφουν χιλιόμετρα σε ένα πεδίο δοκιμών στη Μ. Βρετανία, την τοποθεσία του οποίου η Mercedes κρατά μυστική. Βέβαια, τους προδίδει ο ήχος. Γιατί όσο πιο ήσυχη κι αν είναι η σημερινή Formula 1 σε σχέση με την εποχή των ατμοσφαιρικών V, ακόμη και των μικρότερων με τους οκτώ κυλίνδρους, σίγουρα το soundtrack αυτού του μοτέρ είναι αρκετά ισχυρό και ιδιαίτερο για να τραβήξει την προσοχή από μίλια μακριά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube