Aston Martin: H αναβίωση της φίρμας Lagonda θα γίνει με SUV

Aston Martin: H αναβίωση της φίρμας Lagonda θα γίνει με SUV

Η Aston Martin έδειξε μια εικόνα-teaser και δήλωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας Lagonda θα είναι ένα SUV που θα λανσαριστεί το 2021.

Η Aston αναβιώνει τη Lagonda με στόχο να σπάσει το ολιγοπώλιο που κατέχουν οι Bentley και Rolls-Royce στην αγορά των υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων.

«Το Lagonda SUV είναι το πρώτο του είδους του: Ένα ευρύχωρο, υψηλής απόδοσης 4x4 που συνδυάζει με επιτυχία την αγάπη για την τεχνολογία, την πολυτέλεια και το στιλ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer.

Η Aston στοχεύει να γίνει ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσει τις νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης για τα μοντέλα της Lagonda. Προτίθεται επίσης να προσφέρει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης «Επιπέδου 4», παρόλο που ο Palmer έχει πει ότι αμφιβάλλει ότι αυτό το επίπεδο αυτονομίας θα είναι διαθέσιμο το 2021.

Η Aston αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για τη Lagonda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο με την πρωτότυπη μπερλίνα Vision, που δημιουργήθηκε ως προεπισκόπηση τη γλώσσας σχεδιασμού των επερχόμενων μοντέλων της βρετανικής φίρμας. Έδειξε επίσης πρωτότυπα υπό κλίμακα μιας Lagonda SUV και ενός κουπέ.

Η πρωτότυπο Lagonda Vision προκάλεσε «εκπληκτικές αντιδράσεις» στο Σαλόνι της Γενεύης, δήλωσε ο Palmer σε συνέντευξή του. «Έπρεπε να αποτρέψουμε τους ανθρώπους να μας δίνουν χρήματα ως καταθέσεις», είπε. Το ενδιαφέρον χωρίστηκε περίπου ισομερώς μεταξύ των υφιστάμενων πελατών της Aston και των νεοεισερχομένων στη φίρμα. «Εμπίπτουν στην κατηγορία των πρώτων που το υιοθέτησαν. Και κυρίως από τον αριθμό των Κινέζων πελατών που εξέφρασαν ενδιαφέρον», δήλωσε.

Το πρωτότυπο Lagonda Vision προκάλεσε την αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι η Aston είχε «μηδενική ένδειξη» για πώληση σε εξαιρετικά πλούσια άτομα.

Ο Palmer απάντησε ότι η έρευνά του έδειξε ότι υπήρχε ζήτηση για υπέρ-πολυτελή αυτοκίνητα μεταξύ των νεότερων αγοραστών στις νέες αγορές, όπως η Κίνα. «Ίσως τα μαθηματικά της [της Roll-Royce] είναι καλύτερα από τα μαθηματικά μου, αλλά τα μαθηματικά μας είπαν ότι υπάρχει ένας ενδιαφέρων όγκος [πωλήσεων] εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 πιο ψαγμένα ψηφιακά όργανα ελέγχου όλων των εποχών

Το Lagonda SUV θα είναι διαφορετικό μοντέλο από το SUV της Aston Martin που θα λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, ο Palmer είπε ότι το SUV της Aston θα είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Lagonda 1976-1989

Η Aston Martin αγόρασε τη φίρμα Lagonda το 1947, αλλά σταμάτησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα Lagonda το 1958 και η φίρμα εξαφανίστηκε από το χάρτη το 1965. Έκτοτε, το όνομα «Lagonda» έχει χρησιμοποιηθεί σε μόλις δύο αυτοκίνητα παραγωγής της Aston Martin: Τη Series 1 (1974-1975) που ουσιαστικά επρόκειτο για μια 4πορτη Aston Martin V8. Και που αισθητικά δεν είχε καμία σχέση με το δεύτερο, τη «folded paper» Lagonda (S2, S3, και S4) 1976-1989.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube