Αποκλειστικό: Νέο Ford Focus RS το 2015

Αποκλειστικό: Νέο Ford Focus RS το 2015

Η Ford επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν για το νέο Focus RS. Το κορυφαίο Focus θα είναι και πάλι προσθιοκίνητο, ακόμα πιο δυνατό, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περίπου δυόμισι χρόνια από σήμερα.

Οι ελπίδες μας για ένα νέο Ford Focus RS είχαν αρχίσει κάποια στιγμή να εξανεμίζονται λόγω των πληροφοριών που ήθελαν τη Ford να επικεντρώνεται σε mainstream μοντέλα που πωλούνται στις αγορές όλου του κόσμου, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην παραγωγή και επιτυγχάνουν τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Όμως επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι το επόμενο Focus RS ήδη εξελίσσεται. Ο κινητήρας του θα είναι ένας τετρακύλινδρος 2.3 EcoBoost με απόδοση περίπου 330 ίππων. Είναι ίδιο μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί και στη βασική έκδοση του Ford Mustang. Στο πισωκίνητο κουπέ της Ford βέβαια θα τοποθετηθεί κατά μήκος ενώ στο Focus RS εγκάρσια, όπως άλλωστε και στα συμβατικά Focus.

Σκέψεις για υιοθέτηση τετρακίνησης, είτε με το σύστημα Haldex του Ford Kuga είτε με την ύπαρξη ηλεκτρικών μοτέρ σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς, εγκαταλείφθηκαν. Καμία από τις δύο λύσεις δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα που θέλει η Ford να προσδώσει στο RS, οπότε θα παραμείνει προσθιοκίνητο. Για την αποτελεσματική μετάδοση της δύναμής του στο δρόμο πάντως θα επιστρατευτεί και πάλι το σύστημα RevoKnuckle του προηγούμενου Focus RS και ένα ελεγχόμενο διαφορικό. Δύο στοιχεία που δεν κρίθηκε αναγκαίο να υπάρχουν στο Focus ST, ευτυχώς όμως θα διατηρηθούν στο RS.

Σε επίπεδο εμφάνισης η μεγάλη αεροτομή, ο αεροδυναμικός διαχύτης, τα τονισμένα φτερά και οι αεραγωγοί στο καπό θα καθιστούν και αυτό το RS... ακατάλληλο για διακριτικούς τύπους. Θα είναι όμως αποκλειστικά 5πορτο, αφού δεν υπάρχει πια 3πορτη έκδοση του Ford Focus, οπότε κερδίζει λίγο σε πρακτικότητα.

Περισσότερα για το επόμενο Ford Focus RS μπορείτε να διαβάσετε στο Drive Μαρτίου, τεύχος 197.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube