Αποκαλυπτήρια για το νέο VW Tiguan [video]

Αποκαλυπτήρια για το νέο VW Tiguan [video]

Οι Γερμανοί προχώρησαν στην αποκάλυψη της τρίτης γενιάς του άκρως επιτυχημένου SUV τους, VW Tiguan.

VW Tiguan 2024

To επερχόμενο VW Tiguan έρχεται με σύγχρονο αέρα και τεχνολογίες αιχμής για να παραμείνει επίκαιρο.

Ένα από τα πλέον δημοφιλή και επιτυχημένα SUV της VW, το Tiguan φτάνει αισίως στην τρίτη του γενιά. Έχοντας πουλήσει μέχρι στιγμής πάνω από 7,6 εκατομμύρια κομμάτια, το VW Tiguan κουβαλά βαριά κληρονομιά. Για να μπορέσουν να το διατηρήσουν σε τροχιά κορυφής, οι μηχανικοί του γερμανικού κολοσσού το ανανέωσαν, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και καινούριο εξωτερικό σχεδιασμό.

H εμπορική πορεία του νέου VW Tiguan αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024

VW Tiguan

Η εξωτερική του σχεδίαση θα λέγαμε πως θυμίζει αρκετά τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας και είναι βασισμένη στην καινούρια πλατφόρμα MQB evo του ομίλου. Παρά ταύτα όμως, το νέο VW Tiguan μοιάζει κατά τι δυναμικότερο. Εξοπλίζεται με νέους επίπεδους προβολείς τεχνολογίας LED IQ.LIGHT HD matrix και μία οριζόντια λωρίδα πίσω από τη γυάλινη επιφάνεια, θυμίζοντας έντονα το ID.4. Οι αεραγωγοί βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του προφυλακτήρα, με τις αεροκουρτίνες να διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ροή του αέρα.

Βελτιώσεις υπάρχουν και στον συντελεστή οπισθέλκουσας, καθώς από το 0,33 cd της απερχόμενης γενιάς περιορίστηκε στο 0,28 cd. Παρατηρώντας το από το πλάι, ίσως θυμίσει σε κάποιους το πιο μεγάλο και πιο δυναμικό SUV της μάρκας, το Touareg, χάρη στα έντονα τονισμένα φτερά.

VW Tiguan

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρεμιέρα για το νέο VW Touareg

Στο εσωτερικό του VW Tiguan δεσπόζει το Digital Cockpit της εταιρείας, το οποίο φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική, OLED οθόνη του συστήματος infotainment. Η τελευταία μάλιστα, ανάλογα την έκδοση μπορεί να φτάσει και τις 15”. Πέραν αυτών, o οδηγός έχει στη διάθεσή του head-up display, αλλά και τον περιστροφικό διακόπτη (με την μικρή OLED οθόνη) Driving Experience Control, που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως η ρύθμιση της έντασης της φωνής και η επιλογή του επιθυμητού προφίλ οδήγησης.

VW Tiguan

Ιδιαίτερα πλούσια είναι και η ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας, η οποία περιλαμβάνει Lane Assist, κάμερα οπισθοπορείας, φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα.

Το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου είναι προσανατολισμένο προς την άνεση, καθώς η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του αναβαθμισμένου συστήματος ελέγχου πλαισίου DCC Pro.

VW Tiguan

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το VW ID. GTI Concept φέρνει νέο αέρα στη Volkswagen

To VW Tiguan τρίτης γενιάς έχει αυξήσει ανεπαίσθητα το συνολικό του μήκος κατά τρία εκατοστά, ενώ ο χώρος αποσκευών, αυξημένος κατά 37 lt, αγγίζει πλέον τα 652 lt.

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, τις εντυπώσεις φαίνεται να κερδίζει η plug-in hybrid επιλογή, με τον 1,5 TSI, απόδοσης είτε 204, είτε 272 PS. Σύμφωνα μάλιστα με το εργοστάσιο, είναι ικανός να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά το Tiguan για 100 km. H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και κινητήρες ντίζελ, με τον γνώριμο TDI 150 ή 190 PS.

VW Tiguan

Στα του κινητήρα βενζίνης, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος τούρμπο 1,5 TSI ισχύος 130 και 150 PS. Η εμφάνιση της τρίτης γενιάς του VW Tiguan είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Στην Γερμανία, η τιμή εκκίνησής του εκτιμάται πως θα φτάσει τις 36.600 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube