Aποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupé

Aποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupé

Mετά το ντεμπούτο της νέας γενιάς της Mercedes-Benz GLC, έφτασε η στιγμή της αποκάλυψης για το κουπέ αδελφάκι της, την GLC Coupé.

Μετά την αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς της GLC τον Ιούνιο του 2022, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε σήμερα και την κουπέ έκδοση αμαξώματος του SUV της, την Mercedes-Benz GLC Coupé.

Η νέα GLC Coupé είναι πιο ψηλή κατά 5 mm και κατά 31 mm μακρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, φτάνοντας τα 4.763 mm. Σχεδιαστικά, κινείται στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes-Benz υιοθετώντας τα περισσότερα στοιχεία από την GLC, με την κύρια διαφορά να βρίσκεται στην επικλινής σχεδίαση της οροφής της. 

Mercedes-Benz GLC Coupé

Στο πίσω μέρος συναντάμε επίσης και μια μικρή ducktail αεροτομή. Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27, η νέα GLC είναι σημαντικά βελτιωμένη σε επίπεδο αεροδυναμικής σε σχέση με τον προκάτοχο της ο οποίος είχε συντελεστή 0,30.

Περνώντας στο εσωτερικό, πίσω από το τιμόνι συναντάμε μια οθόνη διαγωνίου 12,3", ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής διαγωνίου 11,9" του infotainment που λειτουργεί με την τελευταία έκδοση του λογισμικού MBUX. Παράλληλα, χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις, ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 45 lt στα 545 lt.

Mercedes-Benz GLC Coupé

Kάτω από το καπό συναντάμε τέσσερις δίλιτρους κινητήρες που συνεργάζονται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 V απόδοσης 23 PS και 200 Nm ροπής. Ξεκινώντας από τα μοτέρ βενζίνης, στη βάση βρίσκεται η έκδοση «200» με ισχύ 204 PS και 320 Nm ροπής και ακολουθεί η ισχυρότερη «300» με 258 PS και ροπή 400 Nm. Όσο για τους ντίζελ, η «220 d» αποδίδει 197 PS και 440 Nm ροπής και η «300 d» έχει ισχύ 269 PS και ροπή 550 Nm.

Η GLC Coupé είναι φυσικά διαθέσιμη και ως plug-in με μπαταρία χωρητικότητας 31,2 kWh και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 120 km. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένας φορτιστής AC 11 kW, ωστόσο με τον προαιρετικό φορτιστή DC των 60 kW η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 30'.

Mercedes-Benz GLC Coupé

Οι εκδόσεις «300 e» και «400 e» εξοπλίζονται με ένα δίλιτρο μοτέρ βενζίνης και έχουν συνδυαστική ισχύ 313 και 381 PS αντίστοιχα, ενώ η «300 de» κάτω από το καπό κρύβει έναν δίλιτρο ντίζελ με το υβριδικό της σύστημα να αποδίδει συνδυαστικά 335 ίππους.

Σε όλες τις περιπτώσεις η νέα GLC Coupé είναι τετρακίνητη, με τα μοτέρ της να συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC.

H νέα Mercedes-Benz GLC Coupé αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube