Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα Alpine AS-1

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα Alpine AS-1

Οι πατέντες που κατοχυρώθηκαν επιβεβαιώνουν το σχήμα του αυτοκινήτου παραγωγής.

Η διαρροή των σχεδίων δείχνει ότι η πρώτη σύγχρονη Alpine θα μοιάζει πάρα πολύ με το Celebration Concept που είδαμε στο Le Mans.

Οι εικόνες προέρχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων (WIPO: World Intellectual Property Organization), στον οποίο είχαν κατατεθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αποκαλύπτουν δε πως το τελικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί φέτος, πιθανότατα στη Φρανφκούρτη, και εικάζεται ότι θα φέρει την ονομασία AS-1είναι σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο.

Δεν χρειάζεται να τις περάσεις από μικροσκόπιο για να δεις ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες και εντοπίζονται στην απουσία της σταθερής αεροτομής και τον πιο μικρό διαχύτη που, αντί για το φως ομίχλης τύπου Formula 1 φιλοξενεί πλέον στο κέντρο του μία μεγάλη εξαγωνική εξάτμιση, ενώ κατά τ' άλλα διατηρείται το ρετρό σχήμα που αξιοποιεί την «κληρονομιά» της κλασικής Α110.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιο μοτέρ της Renault Sport θα βρίσκεται κάτω από το αλουμινένιο αμάξωμα. Θα είναι πάντως υπερτροφοδοτούμενο και, είτε πρόκειται για τον 1.6 είτε για τον 2λιτρο, το κεντρομήχανο και πισωκίνητο κουπέ που θα φοράει τα σήματα της Alpine, κι όχι αυτά της Renault, θα αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα είσοδο στην κατηγορία από το 2016, οπότε και θα μπει στην παραγωγή.

[Πηγή: planete-gt.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube