Αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

Αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

H νέα γενιά του Hyundai i10 θα παρουσιαστεί επίσημα στο ευρωπαϊκό κοινό στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, με μεγαλύτερες διαστάσεις και καλύτερους χώρους στην καμπίνα, η νέα γενιά του Hyundai i10 θα παρουσιαστεί επίσημα στο ευρωπαϊκό κοινό στην 'Εκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα στις αγορές της Γηραιάς Αλβιόνας να ξεκινά προς τα τέλη του 2013.

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες, κύριο χαρακτηριστικό της δεύτερης γενιάς του i10 είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση, με τη σχεδίαση του να ακολουθεί την πετυχημένη φιλοσοφία που υιοθέτησε η κορεατική φίρμα και στις τελευταίες γενιές των i20 και i30.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το νέο i10 έχει μεγαλώσει σχεδόν προς κάθε κατεύθυνση. Συνολικά  είναι 80 mm μακρύτερο και 65 mm φαρδύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ αυξημένο κατά 5 mm είναι και το μεταξόνιο. Μόνο το ύψος του αυτοκινήτου είναι κατά 50 mm χαμηλότερο συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, απόρροια της πιο δυναμικής του σχεδίασης. Η αύξηση των διαστάσεων αναμένεται να έχει ωφελήσει σημαντικά τους χώρους στην καμπίνα, ενώ σχεδόν 20% μεγαλύτερος είναι ο χώρος αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου φθάνει πλέον τα 252 λίτρα.

Για τους κινητήρες που θα εξοπλίζουν το νέο i10 δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως ακόμα, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαια η διάθεση των αναβαθμισμένων 3κύλινδρων εκδόσεων 1.0 και των 4κύλινδρων 1.25 που χρησιμοποιούνται και στο τωρινό i10.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube