Από τους 136 ίππους θα ξεκινά το ηλεκτρικό Ford Puma

Από τους 136 ίππους θα ξεκινά το ηλεκτρικό Ford Puma

Το ηλεκτρικό Ford Puma θα μπει στην παραγωγή το 2024 με τη βασική του έκδοση να έρχεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μέγιστη ισχύ φόρτισης τα 100 kW.

Ford Puma

Eίναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Ford έχει στρέψει όλη την προσοχή της στην ηλεκτροκίνηση και τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Από το 2024 λοιπόν, η οικογένεια των EV της θα μεγαλώσει με την προσθήκη του αμιγώς ηλεκτρικού Puma.

Σε αντίθεση με το νέο Explorer που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες και βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW, η ηλεκτρική έκδοση του Puma θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα της Ford, η οποία έκανε ντεμπούτο σήμερα μαζί με το E-Transit Courier.

Ford Puma

Η τελευταία, αποτελεί εξέλιξη της πλατφόρμας B2E που συναντάμε στο σημερινό Puma, με την Ford να τονίζει ότι το ηλεκτρικό σύστημα μοτέρ-μπαταρίας της σχεδιάστηκε για το E-Transit Courier και το νέο ηλεκτρικό Puma, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο μοντέλα αναμένεται να μοιράζονται πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Το νέο E-Transit Courier έχει δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας του από το 10% στο 80% σε 35' με τη μέγιστη ισχύ των 100 kW. Επιπλέον, η Ford υπόσχεται ότι μόλις 10' στην πρίζα αρκούν για 87 km αυτονομίας. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα απόδοσης 136 PS.

Ford Puma

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το μοτέρ του E-Transit Courier θα βρεθεί στη βάση της γκάμας του νέου ηλεκτρικού Puma, φέρνοντάς το αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Peugeot e-2008 και το Jeep Avenger. Φυσικά, το ηλεκτρικό B-SUV της Ford θα είναι διαθέσιμο και σε ισχυρότερες εκδόσεις.

To νέο ηλεκτρικό Puma θα μπει στην παραγωγή το 2024 στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova της Ρουμανίας, πλάι στο συμβατικό αδελφάκι του και το E-Transit Courier.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube