Η Ford παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Courier

Η Ford παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Courier

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Courier ενισχύει την ηλεκτρική γκάμα οχημάτων της Ford Pro και υποστηρίζει το παγκόσμιο σχέδιο της Ford για ταχεία κλιμάκωση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το E-Transit Courier, ένα εντελώς νέο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα που προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και παραγωγικότητα για τους πελάτες των συμπαγών van οχημάτων.

Επεκτείνοντας τη σειρά των καινοτόμων, ηλεκτροκίνητων και συνδεδεμένων cargo van της Ford Pro, το ολοκαίνουργιο E-Transit Courier είναι πλήρως ενσωματωμένο με την πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro, προάγοντας περαιτέρω την αποδοτική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων end-to-end λύσεων φόρτισης καθώς και εργαλείων διαχείρισης της Ford Pro Software. 

Για την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικότητας, το E-Transit Courier έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με σημείο αναφοράς έναν μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο χώρο φόρτωσης, ο οποίος προσφέρει 25% μεγαλύτερη χωρητικότητα από το απερχόμενο μοντέλο, σε συνδυασμό με βελτιωμένες δυνατότητες, όπως αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και διαθέσιμο χώρο για δύο ευρωπαλέτες.

E-Transit Courier

Αποτελώντας μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Ford να ηγηθεί στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω επενδύσεων ύψους άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το E-Transit Courier είναι το επόμενο βήμα εξηλεκτρισμού των επαγγελματικών οχημάτων της εμβληματικής οικογένειας Transit. Το νέο μοντέλο έρχεται να πλαισιώσει τώρα τα μεγαλύτερα E-Transit και E-Transit Custom στο χαρτοφυλάκιο της Ford Pro.

«Το E-Transit Courier προάγει την κατηγορία του κατά ένα επίπεδο με ασυμβίβαστες επιδόσεις EV, μεγαλύτερη χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων και πλήρως συνδεδεμένη υποστήριξη, που περιλαμβάνουν end-to-end λύσεις φόρτισης, λειτουργίες Ford Pro E-Telematics και σύστημα FORDLiive», δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro στην Ευρώπη. «Η μακροχρόνια ηγετική θέση της Ford Pro στην αγορά μας προσφέρει απαράμιλλη γνώση των αναγκών των πελατών, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους από τα συμπαγή van οχήματά τους με περισσότερη συνδεσιμότητα και ικανότητες από ποτέ».

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Courier θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 18 έως τις 20 Απριλίου, και έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή αργότερα το 2024. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν μοντέλα Transit Courier με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες από το καλοκαίρι του 2023 για παράδοση πριν από το τέλος του έτους.

E-Transit Courier

Ηλεκτρική παραγωγικότητα
Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του E-Transit Courier έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους πελάτες μια ασυμβίβαστη εμπειρία οδήγησης, διαθέτοντας έναν ισχυρό κινητήρα 100 kW και δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving). Όλες οι λεπτομέρειες για τις επιδόσεις και την αυτονομία θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα του.

Το Ford Pro Charging προσφέρει μια ολοκληρωμένη, end-to-end λύση για φόρτιση στο σπίτι, σε αμαξοστάσιο και σε δημόσιο σταθμό, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης του σχετικού hardware αλλά και του λογισμικού διαχείρισης που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης. Η απλοποιημένη τιμολόγηση και διαχείριση μέσω του λογισμικού Ford Pro Charging υποστηρίζει επίσης τις επιχειρήσεις των οποίων οι οδηγοί παίρνουν το όχημα εργασίας τους στο σπίτι, καθώς και τον απλοποίηση της διαδικασίας δημόσιας φόρτισης.

Η Ford Pro εκτιμά ότι το E-Transit Courier θα είναι δημοφιλές στους πελάτες που φορτίζουν στο σπίτι. Το Ford Pro Charging στοχεύει σε νυχτερινή φόρτιση AC με ισχύ 11 kW στο σπίτι σε 5,7 ώρες, με την τελευταία να μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να επωφεληθεί ο πελάτης από τα φθηνότερα τιμολόγια ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του οχήματος ή το λογισμικό φόρτισης σε αμαξοστάσιο.

Για την υποστήριξη σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, το όχημα προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC έως 100 kW. Η Ford ανακοινώνει ότι το σύστημα μπορεί να προσθέσει 87 km αυτονομίας μέσα σε χρόνο 10 λεπτών, ενώ η φόρτιση από 10% σε 80% θα διαρκεί λιγότερο από 35 λεπτά. 3 Το E-Transit Courier συνοδεύεται επίσης από ένα έτος δωρεάν πρόσβασης στο BlueOval Charge Network, το οποίο θα περιλαμβάνει 500.000 δημόσιους φορτιστές έως το 2024.

E-Transit Courier

Οι πελάτες με πέντε ή περισσότερα οχήματα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την δωρεάν πρόσβαση διάρκειας ενός έτους στις εξατομικευμένες λειτουργίες του Ford Pro E-Telematics. Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να συμβάλει στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και να παρέχει χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν την αποτελεσματική και διαισθητική  χρήση του Ford Pro Charging. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η τρέχουσα κατάσταση φόρτισης, η κατάσταση φόρτισης του οχήματος και η υπολειπόμενη αυτονομία με προσαρμόσιμα κατώτατα όρια ειδοποίησης χαμηλής αυτονομίας.

Το Plug and Charge επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του E-Transit Courier να συνδέουν απλά το όχημα στην πρίζα και να απομακρύνονται από αυτό όταν χρησιμοποιούν συμβατούς φορτιστές του BlueOval Charge Network. Στην περίπτωση αυτή η φόρτιση ξεκινά αυτόματα και ένας λογαριασμός και μία σύνοψη φορτίσεων αποστέλλονται στον ιδιοκτήτη μετά την αποσύνδεση. Για να διανύετε περισσότερα χιλιόμετρα μεταξύ των φορτίσεων, το Intelligent Range που λειτουργεί μέσω cloud συγκεντρώνει δεδομένα για να παρέχει ακόμα πιο ακριβείς τιμές αυτονομίας.

Νέα σχεδίαση με επίκεντρο τον πελάτη
Ο ολοκαίνουργιος σχεδιασμός του αμαξώματος του E-Transit Courier προσφέρει αυξημένη ικανότητα φόρτωσης σε όλες τις διαστάσεις. Το πλάτος μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών είναι 1.220 mm, επιτρέποντας στο μικρό van να μεταφέρει για πρώτη φορά δύο ευρωπαλέτες. Ο συνολικός όγκος φορτίου είναι πλέον 2,9 m3, τιμή μεγαλύτερη κατά 25% σε σχέση με εκείνη του απερχόμενου μοντέλου. Ο όγκος αυτός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με τη χρήση ενός νέου χαρακτηριστικού που συναντάται στο διαχωριστικό της καμπίνας και του χώρου φόρτωσης, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν αντικείμενα όπως σανίδες ή σωλήνες μήκους άνω των 2,6 m. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι 700 kg και το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης 750 kg. 

E-Transit Courier

Το E-Transit Courier βοηθά τις επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν, διαθέτοντας μία τολμηρή και χαρακτηριστική εξωτερική σχεδίαση σε συνδυασμό με ένα ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών των συμπαγών van οχημάτων. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο προσφέρει έναν ιδιαίτερα ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως το τιμόνι τύπου squircle, το οποίο εξασφαλίζει βελτιωμένο χώρο στην περιοχή των ποδιών και καλύτερη ορατότητα οδηγού, ο τοποθετημένος στην κολώνα του τιμονιού επιλογέας ταχυτήτων, το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που σε συνδυασμό προσφέρουν έναν συγκριτικά αυξημένο διαμορφώσιμο αποθηκευτικό χώρο.  

Ο πίνακας οργάνων «digiboard» περιλαμβάνει ένα ψηφιακό σύμπλεγμα με οθόνη 12’’ εμπρός από τον οδηγό και μια κεντρική οθόνη αφής 12’’ που υποστηρίζεται από το τελευταίο σύστημα SYNC 4 της Ford. Το Connected Navigation που βασίζεται σε συνδρομή μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει τον φόρτο εργασίας του οδηγού παρέχοντας ενημερώσεις για την κυκλοφορία, τη στάθμευση, τη φόρτιση και τους τοπικούς κινδύνους. Η ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay είναι στάνταρ. Το καινοτόμο και μοναδικό στην κατηγορία Office Pack περιλαμβάνει μια πτυσσόμενη επίπεδη επιφάνεια εργασίας και φωτισμό που καθιστούν τη χρήση laptop, τη συμπλήρωση εγγράφων ή ένα διάλειμμα στην καμπίνα, πιο εύκολα και άνετα.

Η ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και του φορτίου αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τους διαχειριστές και την Ford Pro. Το E-Transit Courier θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία με την ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού στον στάνταρ εξοπλισμό του. Ένα προαιρετικό επιπλέον πακέτο περιλαμβάνει τα συστήματα Adaptive Cruise Control με Lane Centring και Stop & Go, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Intersection Assist και Reverse Brake Assist για περισσότερη ξεγνοιασιά κατά την οδήγηση σε αστικό περιβάλλον.

Κάθε E-Transit Courier διαθέτει ενσωματωμένο μόντεμ στον στάνταρ εξοπλισμό του, το οποίο υποστηρίζει συνεχή συνδεσιμότητα με το οικοσύστημα Ford Pro και ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού που μπορούν να εξελίξουν τις δυνατότητες του οχήματος με την πάροδο του χρόνου χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε έμπορο. 

E-Transit Courier

Βελτιωμένη προστασία και κόστος ιδιοκτησίας
Μετά την ενεργοποίηση του ενσωματωμένου μόντεμ, οι χειριστές μπορούν να επωφεληθούν από τις βελτιωμένες ειδοποιήσεις προστασίας του οχήματος που αφορούν συγκρούσεις και διαρρήξεις μέσω του Ford Pro Software. Με το Fleet Start Inhibit, οι διαχειριστές στόλου μπορούν εξ αποστάσεως να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το E-Transit Courier ώστε να αποτρέψουν την κλοπή ή τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του οχήματος εκτός ωραρίου εργασίας. 

Για να βελτιώσει την προστασία χωρίς το χρόνο και το κόστος των aftermarket λύσεων, η Ford Pro συνεργάστηκε με τους ειδικούς στην ασφάλεια οχημάτων TVL προκειμένου να προσφέρει πακέτα κλειδαριών εργοστασιακής τοποθέτησης για το E-Transit Courier. Τα πακέτα περιλαμβάνουν δευτερεύουσες κλειδαριές με γάντζο για προστασία από απόπειρες κλοπής, καθώς και αυτόματο κλείδωμα της συρόμενης πλαϊνής πόρτας για μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού και ταχύτερους χρόνους παραδόσεων.

Η Ford Pro Service εκτιμά ότι το μη προγραμματισμένο κόστος συντήρησης του E-Transit Courier θα είναι τουλάχιστον 35% χαμηλότερο σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Το ολοκαίνουργιο van υποστηρίζεται από το ίδιο ολοκληρωμένο δίκτυο Ford Pro Service, το οποίο περιλαμβάνει τις διαρκώς επεκτεινόμενες δυνατότητες του Mobile Service, το μοναδικό σύστημα συνδεδεμένου χρόνου λειτουργίας FORDLiive και το μεγαλύτερο δίκτυο αποκλειστικών εμπόρων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη -όπως και η υπόλοιπη οικογένεια Transit.

Το ολοκαίνουργιο Transit Courier θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά το 2023 με μία σειρά από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Η γκάμα διαθέτει van και double-cab-in-van εκδόσεις αμαξώματος και περιλαμβάνει μια επιλογή ελκυστικών εκδόσεων εξοπλισμού, όπως τα υψηλών προδιαγραφών μοντέλα Limited και Active.

Όλα τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από την Ford Otosan, κατασκευαστή του best-seller Transit Custom και το πρωτοπόρου στην κατηγορία E-Transit.
Η Ford Otosan είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με ετήσια παραγωγή που αναμένεται να ξεπεράσει τις 900.000 μονάδες μέχρι το 2025.

Πηγή: Ford

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube