node/35356

Ανασχεδιασμένο Škoda Superb: Πρώτες φωτογραφίες

Η Škoda θα αποκαλύψει σε τρεις μέρες την ανασχεδιασμένη μεγάλη μπερλίνα της, το Superb. Κι ενώ οι Τσέχοι μας πήγαιναν teaser teaser, οι Κινέζοι αποκάλυψαν ό,τι αναμέναμε: Ελάχιστες αλλαγές.

Το Superb δεν υπήρξε ποτέ φορέας μοντέρνου ή ρηξικέλευθου σχεδιασμού. Οπότε το ίδιο συμβαίνει και με τους ανασχεδιασμούς του. Το φρεσκαρισμένο Superb θα παραμένει λοιπόν κλασικό και σε συνέχεια αυτών που ήδη γνωρίζουμε, αν και δεν χρειαζόταν να περιμένουμε τις επίσημες φωτογραφίες για να το επιβεβαιώσουμε.

Ένα κινεζικό website μάλιστα αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες της μεγάλης τσεχικής μπερλίνας που επιβεβαιώνουν ότι δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Εκτός λοιπόν από τα νέα φώτα με τεχνολογία Matrix, πρεμιέρα σε ένα Škoda, και, υποθετικά, τα νέα σχέδια στις ζάντες, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να περιμένουμε από τον εξωτερικό σχεδιασμό. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι η σημερινή γενιά του Superb αποτελεί λίρα εκατό για τη Škoda και πιθανώς θα ήταν λάθος αν επιχειρούσε να αλλάξει αυτή την πετυχημένη συνταγή.

Škoda Superb

Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ημέρες και θα είναι για τη Škoda η ευκαιρία να εντάξει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης κάτω από την καπό του Superb που, σημειωτέον, θα διατηρήσει το ίδιο μεταξόνιο. Απλώς θα κερδίζει μερικά χιλιοστά σε μήκος που όμως δεν θα επηρεάσουν τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Škoda Superb

node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».