Ανανέωση για την BMW M2, 20 επιπλέον ίπποι, ασημί ζάντες

Ανανέωση για την BMW M2, 20 επιπλέον ίπποι, ασημί ζάντες

Η BMW M2 αποκτά την ίδια ισχύ με τις μεγαλύτερες Μ3 και Μ4, αλλά οι ασημί ζάντες τις δίνουν λιγότερο αλήτικη εμφάνιση.

H BMW M2 ανανέωθηκε στα πλαίσια του facelift όλης της 2 Series και τα καλά νέα είναι ότι διατήρησε το χειροκίνητο κιβώτιο. Αλλά κι ότι δυνάμωσε ένα κλικ, φτάνοντας πλέον τους 480 ίππους. Ισοφάρισε δηλαδή τις μεγάλες της «αδερφές», τη Μ3 και τη Μ4.

Ο 6κύλινδρος σε σειρά των 3,0 lt αποδίδει 550 Nm όταν συνδυάζεται με μηχανική μετάδοση και 600 Nm όταν φοράει το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Όλα κατευθύνονται στους πίσω τροχούς, καθιστώντας την BMW M2 ό,τι πιο κοντινό στην αρχέγονη Ε30 Μ3 υπάρχει στην γκάμα των Βαυαρών σήμερα.

Ταχύτερη, με ζάντες που δεν μας κερδίζουν αλλά είμαστε ευγνώμονες που διατηρήθηκε το χειροκίνητο κιβώτιο

BMW M2

Η αυτόματη είναι μάλιστα λίγο πιο γρήγορη στις επιταχύνσεις από στάση, φτάνοντας τα 100 km/h σε 4,0” αντί για 4,2” της χειροκίνητης. Στο 0-200, η διαφορά ανοίγει περισσότερο: 12,9” έναντι 13,7”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M2 στην πίστα των Σερρών και μας ξετρελαίνει

Η χειροκίνητη όμως δίνει καλύτερο έλεγχο στις πλαγιολισθήσεις κι αναμένεται να αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων, ειδικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h, αλλά φτάνει τα 285 αν επιλέξετε το έξτρα πακέτο M Driver.

BMW M2

Το οπτικό φρεσκάρισμα έχει επιφέρει ελάχιστες αλλαγές στο αμάξωμα, με τις κυριότερες να αφορούν το μαύρισμα των τεσσάρων απολήξεων της εξάτμισης, το ασήμωμα στις ζάντες και τα τρία επιπλέον χρώματα βαφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Stig δεν ισιώνει ποτέ με μια BMW M2 CS

Στην καμπίνα, τα καλά νέα αφορούν στα M Carbon μπάκετ καθίσματα. Μπορούν να παραγγελθούν ξεχωριστά κι όχι μόνο στο ακριβό έξτρα Carbon Fiber πακέτο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

BMW M2

Ο αγοραστής θα αποκτήσει το τελευταίο infotainment της BMW, το iDrive 8.5. Πολλοί όμως φυσικοί διακόπτες πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, οπότε ο έλεγχος της θερμοκρασίας, του εξαερισμού, της θέρμανσης των καθισμάτων και του τιμονιού απαιτούν να μπείτε στα μενού του infotainment.

Οι παραδόσεις της φρεσκαρισμένης BMW M2 θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2024, αλλά δεν γνωρίζουμε την ελληνική τιμολόγηση, αφού το νέο μοντέλο δεν εμφανίζεται ακόμα στον διαμορφωτή της αντιπροσωπείας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube