Στην Ελλάδα η ειδική έκδοση Suzuki Vitara Special Edition

Στην Ελλάδα η ειδική έκδοση Suzuki Vitara Special Edition

Πριν από περίπου δέκα μέρες, η Suzuki παρουσίασε μία ειδική έκδοση του Suzuki Vitara με την ονομασία «Shinkai», η οποία προστέθηκε και στον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας με άλλη όμως ονομασία.

Suzuki Vitara Special Edition

Η ειδική αυτή έκδοση του Suzuki Vitara ξεκινά την εμπορική της πορεία και στην χώρα μας, με ονομασία που τονίζει τον ειδικό της χαρακτήρα και την αρχική τιμή της να ανέρχεται στις €23.130.

Το Suzuki Vitara Special Edition, όπως θα γίνει γνωστό στην ελληνική αγορά, ξεχωρίζει αμέσως από τις υπόλοιπες εκδόσεις εξαιτίας της αποκλειστικής διχρωμίας του. H οροφή του αυτοκινήτου είναι φινιρισμένη σε Galactic Grey Metallic, με το υπόλοιπο αμάξωμα να προσφέρεται σε μία ξεχωριστή μπλε απόχρωση, Sphere Blue Pearl Metallic.  

Επιπλέον, η έκδοση ξεχωρίζει από ορισμένα διακοσμητικά σε μαύρο ματ χρώμα, στη μάσκα, στον εμπρός προφυλακτήρα, και γύρω από τα φώτα ημέρας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την μοναδικότητα της έκδοσης. Στα πίσω φινιστρίνια μάλιστα, υπάρχουν αυτοκόλλητα με τον λογότυπο «Shinkai» (βαθιά θάλασσα στα ιαπωνικά), που λόγω της διαφορετικής ονομασίας δεν γνωρίζουμε εάν θα παραμείνουν στα ελληνικά αυτοκίνητα.

To Suzuki Vitara Special Edition είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, έναντι €23.130

Suzuki Vitara Special Edition

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί ένα ακόμα μέσο για να κοινοποιήσει την συμμετοχή της στο «Clean Ocean Project». Το τελευταίο ασχολείται με την περισυλλογή πλαστικών από τις θάλασσες χρησιμοποιώντας καινοτόμες μηχανές συλλογής απορριμμάτων.

Προχωρώντας προς τα ενδότερα του μοντέλου, αντικρίζεις την μίνιμαλ αισθητική του, με την εξαιρετική συναρμογή που μας έχει συνηθίσει η Suzuki στα αυτοκίνητά της. Το μάτι σίγουρα θα πέσει στο αναλογικό ρολόι που βρίσκεται δίπλα από τους αεραγωγούς στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Suzuki Vitara Special Edition

Από πλευράς εξοπλισμού τώρα, το Vitara Special Edition βασίζεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις GL+ και GLX της γκάμας του μοντέλου. Αυτό σημαίνει πως το μοντέλο θα προικίζεται με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα ενημέρωσης αλλαγής λωρίδας, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα ενημέρωσης τυφλού σημείου, κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών, προστατευτικό φιλμ στις χειρολαβές και ζάντες αλουμινίου 17”.

Όσον αφορά τους κινητήρες,  η νέα έκδοση αναμένεται να είναι διαθέσιμη τόσο με το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο που έχει ως βάση τον κινητήρα 1,4 lt, που αποδίδει 129 PS και 235 Nm, όσο και με το strong hybrid του 1,5 lt, με τον θερμικό κινητήρα να προσφέρει ισχύ 102 PS και ροπή 138 Nm και τον ηλεκτροκινητήρα να προσθέτει 33 PS και 60 Nm. Για να φτάσουμε στη συνδυαστική ισχύ των 116 PS. Ανάλογα με τις συνθήκες μάλιστα, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για περίπου 5 km, με ταχύτητα έως και 60 km/h.

Suzuki Vitara Special Edition

Η τιμή εκκίνησης για τη συγκεκριμένη έκδοση έχει διαμορφωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στις €23.130.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube