Έρχεται ηλεκτρικό Tivoli από τη SsangYong

Έρχεται ηλεκτρικό Tivoli από τη SsangYong

Το μικρότερο crossover της θα είναι το πρώτο από μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που σκοπεύει να παρουσιάσει η εταιρεία μέσα στην επόμενη τετραετία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της SsangYong στη Βρετανία, η εταιρεία θα παρουσιάσει ηλεκτρικές εκδόσεις για κάποια από τα μοντέλα της μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις το ηλεκτρικό Tivoli θα είναι το πρώτο από αυτά κι έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζεται. Δεν παρέλειψε πάντως να σχολιάσει ότι η καλύτερη στρατηγική επάνω στο συγκεκριμένο τομέα θα ήταν μια συνεργασία με μια μεγαλύτερη εταιρεία. Μπορεί η μητρική εταιρεία Mahindra να έχει επενδύσει σοβαρά στην ηλεκτροκίνηση, όμως μια συνεργασία θα διευκόλυνε πολύ την προμήθεια μπαταριών για τα μεγαλύτερα μοντέλα της SsangYong.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: SsangYong Tivoli D16T 4WD Auto

«Για μια μικρή εταιρεία σαν κι εμάς, είναι δύσκολο να παρθεί το ρίσκο μιας τόσο μεγάλης επένδυσης. Κι αυτό γιατί τα ανταποδοτικά οφέλη αργούν να φανούν, όπως παράδειγμα έγινε με τη συμμαχία Renault-Nissan που μόλις τώρα αρχίζει να βλέπει καρπούς από την τεράστια επένδυσή της». Πάντως, η SsangYong έχει πλάνο για υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα και θα το δείτε το 2019 και 2020».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: SsangYong XLV D16T FWD

Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την εταιρεία αφού η νέα γενιά του Korando θα παρουσιαστεί άμεσα, ενώ υπάρχουν και ακόμα δύο μοντέλα στα σκαριά. Από αυτά, το ένα μάλλον θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου SIV-2 που είδαμε στο περασμένο Σαλόνι της Γενεύης και το οποίο θα τοποθετηθεί επάνω από το Tivoli.

[Πηγή: autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube