Ανανεωμένο Renault Kadjar με νέο 1.300άρι μοτέρ [video]

Ανανεωμένο Renault Kadjar με νέο 1.300άρι μοτέρ [video]

Το ανανεωμένο Kadjar είναι έτοιμο για το επίσημο ντεμπούτο του στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

Το Renault Kadjar δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο ο μικρός αδερφός του, το Captur, αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι. Το μοντέλο με την ανανέωση στο μέσο του κύκλου της ζωής του έρχεται να διορθώσει κάμποσα από τα θέματα που είχαν θιγεί από τους ιδιοκτήτες του.

Τα χειροκίνητα σασμάν της Renault δεν πρόκειται φυσικά να σταματήσουν ξαφνικά να είναι μέτρια, αλλά στην καμπίνα του Kadjar όλα θα πρέπει να αισθάνονται καλύτερα συναρμολογημένα. Χώρια που το γαλλικό crossover προσφέρει το μάξιμουμ χώρο για τα χρήματα που κοστίζει.

Μέρος της εξίσωσης Kadjar fl θα λύνεται χωρίς τους μεγάλους και υπερβολικά πολύπλοκους δίλιτρους κινητήρες ντίζελ. Οι 1.5 και 1.6 dCi ταιριάζουν πολύ καλά στο αυτοκίνητο, αν και ακόμη καλύτερο θα είναι ο νέος βενζινοκινητήρας τούρμπο.

Renault Kadjar 2019

Μιλάμε φυσικά για τον 1.300άρη κινητήρα που εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz, που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με την ισχυρότερη να αποδίδει 160 άλογα. Η μονάδα αυτή έρχεται να αντικαταστήσει τον 1.200άρη βενζινοκινητήρα, δίνοντας παράλληλα στο Kadjar ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του φθηνότερου Dacia Duster.

Ο βασικός 1.500άρης ντίζελ θα τοποθετείται κάτω από το καπό του Kadjar στην αναβαθμισμένη εκδοχή του με τους 115 PS (βγαίνει και με 95 PS), τον 1.5 Blue dCi με επιλεκτική καταλυτική αναγωγή -Selective Catalytic Reduction. Φήμες στη Γαλλία αναφέρουν ότι ο 1.6 dCi θα καταργηθεί μέσα στο 2019, λόγω χαμηλών πωλήσεων. Τη θέση του θα πάρει ένας νέος 1.700άρης στα μέσα του ίδιου χρόνου με ισχύ γύρω από τα 150 άλογα, ισοφαρίζοντας τον 2.0 TDI του VW Group. 

Επί των οπτικών αλλαγών τώρα, όπως τις είδαμε στο ακαμουφλάριστο αυτοκίνητο που απαθανατίστηκε σε δοκιμές στην Ασία, αλλά και στο κατασκοπευτικό video που τραβήχτηκε στη Στουτγάρδη, το εξωτερικό ρετουσάρισμα είναι ελαφρότατο. Αρκείται σε νέους προφυλακτήρες, με αυτόν του πίσω μέρους εντονότερα ανασχεδιασμένο και με λιγότερο ακατέργαστο πλαστικό.

Renault Kadjar 2019

Στην καμπίνα, η Renault θα υιοθετήσει μια νέα κεντρική κονσόλα με 8,7ιντση κατακόρυφη οθόνη αφής που έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της φίρμας, και νέες επενδύσεις.

Ο λόγος που οι αλλαγές πλην των μοτέρ είναι επουσιώδεις, εξηγείται από το ότι η Renault δεν χρειάζεται να επενδύσει ιδιαίτερα στο μοντέλο, καθώς αυτό προέρχεται από το Nissan Qashqai. Οπότε ένα απλό «σοβάτισμα» αρκεί για να κρατήσει το Kadjar στην κερδοφορία, καθώς ήδη σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Billancourt έχουν στο μυαλό τους την επόμενη γενεά.

To ανανεωμένο Kadjar θα βρίσκεται σε μέταλλο στον σταντ της εταιρείας στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου, μαζί μα το ολοκαίνουργιο Clio, που ανοίγει τις πύλες του στον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube