Ανανεωμένο Renault Kadjar χωρίς καμουφλάζ

Ανανεωμένο Renault Kadjar χωρίς καμουφλάζ

Από το φθινόπωρο στις εκθέσεις, η φρεσκαρισμένη έκδοση του Kadjar φωτογραφήθηκε χωρίς καμουφλάζ στην Ασία. Και οι επεμβάσεις στο αμάξωμα δείχνουν ανεπαίσθητες.

Ύστερα από ένα λανσάρισμα με πολύ φανφάρα, το Kadjar πιέστηκε ιδιαίτερα στο στίβο των πωλήσεων, κατάρρευση που οφείλεται κυρίως στο λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς των 3008. 

Ειδικά μάλιστα στην εθνική αγορά που αποτελεί και βαρόμετρο για τις γαλλικές φίρμες και μοντέλα, τα νούμερα αποτυπώνουν σαφέστατα του λόγου το ασφαλές: Το 2017, 74.297 κομμάτια από το Peugeot 3008 που πωλήθηκαν στη Γαλλία, έναντι 31.522 κομματιών του Renault Kadjar. Η κατάσταση επιδεινώθηκε το 2018, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, με 30.014 πωλήσεις για το 3008 έναντι 9.303 για το Kadjar.

Παρόμοια είναι και τα νούμερα στην ελληνική αγορά. Το 2017, το Peugeot 3008 ταξινομήθηκε σε 609 αυτοκίνητα και το Renault Kadjar σε 145, ενώ για το πρώτο 3μηνο του 2018, τα νούμερα ήταν 279 και 48 αντίστοιχα.

Η Renault ελπίζει ότι το κόμπακτ SUV της θα πιάσει το θηρίο των πωλήσεων από τα μαλλιά με το φρεσκάρισμα του μέσου της ζωής του. Αυτό ακριβώς το μοντέλο απαθανατίστηκε και μάλιστα χωρίς καμουφλάζ στην Ασία. Και όπως φαίνεται, το εξωτερικό ρετουσάρισμα είναι ελαφρότατο. Έτσι, το Kadjar αρκείται σε νέους προφυλακτήρες, με αυτόν του πίσω μέρους εντονότερα ανασχεδιασμένο και με λιγότερο ακατέργαστο πλαστικό.

renault kadjar 2019

Αναρωτιέστε μήπως είναι πολύ ελαφρύ αυτό το λίφτινγκ για τις προσδοκίες της Renault; Ο Ρόμβος, στην πραγματικότητα, επικέντρωσε τις προσπάθειές του στον πίνακα οργάνων. Και πολύ σωστά, καθώς σε αυτό επίπεδο είναι που το Kadjar υποφέρει περισσότερο σε σύγκριση με το 3008, που έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Η Renault θα υιοθετήσει μια νέα κεντρική κονσόλα με 8,7ιντση κατακόρυφη οθόνη αφής που έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της φίρμας. 

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει η Renault ιδιαίτερα στο μοντέλο, καθώς αυτό προέρχεται από το Nissan Qashqai. Και αν οι πωλήσεις απέχουν πολύ από τις πωλήσεις του 3008, το «σοβάτισμα» αρκεί για να καταστήσει Kadjar ένα κερδοφόρο μοντέλο. Εξάλλου, σχεδιαστές και οι μηχανικοί έχουν ήδη στο μυαλό τους την επόμενη γενεά.

Το ανασχεδιασμένο Kadjar θα αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα λανσαριστεί εμπορικά το φθινόπωρο.

[Φωτογραφίες yiche.com]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube