Ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo [video]

Ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo [video]

Η κορυφαία έκδοση του Godzilla βελτιώνεται σε όλους τους τομείς

Η Nissan παρουσίασε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης το ανανεωμένο GT-R Nismo με βελτιώσεις σε κινητήρα, κράτημα, φρένα και αεροδυναμική, μαζί με τις επετειακές εκδόσεις των GT-R και 370Z για τα 50 χρόνια από την παρουσίαση των πρώτων γενιών. 

Στόχος της Nissan με το ανανεωμένο GT-R Nismo, είναι να μεταφέρει τεχνολογία από τους αγώνες σε ένα αυτοκίνητο που θα είναι προσβάσιμο σε οδηγούς ανεξαρτήτως επιπέδου και εμπειρίας σε δρόμο και πίστα.

Nissan GT-R Nismo

Σε σχέση με τον προκάτοχό του που πρωτοείδαμε το 2013, το ανανεωμένο μοντέλο ζυγίζει 30,5 kg λιγότερο, χάρη σε εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα (-10,5 kg) και πληθώρα νέων και ελαφρύτερων εξαρτημάτων (-20 kg).

Εμφανισιακά, ξεχωρίζουν οι νέες εισαγωγές αέρα στα εμπρός φτερά που παραπέμπουν στο αγωνιστικό GT3, οι οποίες σε συνδυασμό με τις νέες εσοχές στο καπό βελτιώνουν τη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα. Την εικόνα συμπληρώνουν ο ελαφρώς ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας, η οροφή από ανθρακονήματα, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο και τα νέα γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων. 

Στο εσωτερικό, η αναβαθμισμένη καμπίνα προέρχεται από το GT-R MY2017 ενώ τα καθίσματα προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη.

Nissan GT-R Nismo

Οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου RAYS 20" με εννιά ακτίνες φορούν φαρδύτερα ελαστικά της Dunlop με αυξημένη επιφάνεια επαφής με το δρόμο κατά 11%. Πίσω τους, κρύβονται οι μεγαλύτεροι carbon ceramic δίσκοι της Brembo (410 mm εμπρός και 390 mm πίσω) με κίτρινες δαγκάνες.

Το διαφορετικό στήσιμο της ανάρτησης συνδυάζει βελτιωμένη σταθερότητα στις στροφές με περισσότερη άνεση στο δρόμο, ενώ το τιμόνι απέκτησε περισσότερη γραμμικότητα και πιο ακριβή αίσθηση από ποτέ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο χειροποίητος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6 3,8 λίτρων που συνεργάζεται με το βελτιωμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων που προσφέρει ταχύτερες αλλαγές. Η απόδοση παραμένει σταθερή στους 600 PS και τα 652 Nm ροπής, όμως το σημαντικά αναβαθμισμένο turbo που προέρχεται από το αγωνιστικό GT3, βελτιώνει την απόκριση κατά την επιτάχυνση κατά 20%.

Η Nissan δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του ανανεωμένου GT-R Nismo όμως αυτές αναμένεται  να είναι ελαφρώς βελτιωμένες σε σύγκριση με τη βασική έκδοση του GT-R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με το Nissan GT-R MY2017 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube