Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan GT-R 2017 [videos]

Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan GT-R 2017 [videos]

Το ανανεωμένο GT-R παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές και 570 ίππους.

Η Nissan παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης μια ανανεωμένη έκδοση του GT-R, που χαρακτηρίζεται από αλλαγές σε εμφάνιση και από βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη. Σύμφωνα με την Nissan, οι αλλαγές που έχει υποστεί το GT-R 2017 είναι οι σημαντικότερες που έχει δεχθεί το μοντέλο από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Εξωτερικά, το νέο GT-R φέρει νέα μάσκα από χρώμιο με το χαρακτηριστικό σχήμα V. Εκτός από την εμφάνιση, η νέα μεγαλύτερη μάσκα παρέχει και καλύτερη ψύξη στον κινητήρα, ενώ διαθέτει και ένα νέο σχέδιο πλέγματος. Οι αλλαγές στο εμπρός μέρος συνεχίζονται με νέο καπό και ανασχεδιασμένο σπόιλερ που ευνοεί την εμφάνιση και την αεροδυναμική. Ακόμα, διαθέτει νέα πιο έντονα μαρσπιέ που βελτιώνουν την ροή του αέρα.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου οι αλλαγές εντοπίζονται στον προφυλακτήρα και τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φώτα. Επίσης, η νέα μεσαία γραμμή που χωρίζει το κάτω μαύρο τμήμα του προφυλακτήρα από το σώμα του αυτοκινήτου, έχει προσδώσει μια πιο επιθετική εμφάνιση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτές οι εξωτερικές αλλαγές δεν οδηγούν μόνο σε μια πιο σπορ εμφάνιση, αλλά και σε καλύτερη αεροδυναμική με μικρότερη αντίσταση, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ποσότητα  κάθετης δύναμης με τον τρέχων GT-R και αποσκοπώντας στην απόλυτη σταθερότητα του οχήματος σε υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι καινούρια και φέρουν επένδυση από δέρμα υψηλής ποιότητας, έντεχνα δουλεμένο από τους εξειδικευμένους TAKUMI. Στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει η μονάδα πλοήγησης και ηχοσυστήματος που πλέον φέρει μόνο έντεκα διακόπτες από 27 που είχε το προηγούμενο μοντέλο. Η διευρυμένη οθόνη αφής 8” διαθέτει μεγάλα εικονίδια για ακόμα καλύτερη λειτουργικότητα, ενώ η νέα εμφάνιση στον πίνακα ελέγχου, επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό πολλαπλών λειτουργιών, στο μέσο της ανθρακονημάτινης κονσόλας.

Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων έχουν τοποθετηθεί σε ένα νέο τιμόνι, επιτρέποντας στον οδηγό να αλλάζει ταχύτητες ακαριαία, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα χέρια του από αυτό. Τα paddles, όπως και τα χειριστήρια του εξαερισμού, έχουν βελτιωμένη αίσθηση και καλύτερο ήχο στον χειρισμό και την ρύθμιση.

Ο κινητήρας του GT-R, ο βραβευμένος 3.8 λίτρων, V6, 24 βαλβίδων twin-turbo, που συναρμολογείται στο χέρι από εξειδικευμένο μηχανικό TAKUMI, αποδίδει πλέον 570 ίππους στις 6.800 rpm και 64,7 kgm ροπή. Η βελτιωμένη απόδοση στο νέο μοντέλο, που είναι αποτέλεσμα του ακριβέστερου ελέγχου ανάφλεξης-χρονισμού των κυλίνδρων και της επιπλέον πίεσης από τους υπερσυμπιεστές, επιτρέπουν στο GT-R 2017 την επίτευξη καλύτερης απόδοσης στις μεσαίες και υψηλές rpm του κινητήρα. Τον κινητήρα συμπληρώνει ένα βελτιωμένο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που χαρακτηρίζεται από ομαλότερες αλλαγές και λιγότερο θόρυβο. Ο γνώριμος ήχος του κινητήρα του GT-R έχει επίσης αναβαθμιστεί, και σε αυτό συνεπικουρούν τόσο τα νέα τελικά των εξατμίσεων από τιτάνιο, όσο και το σύστημα Active Sound Enhancement (ASE) που προσδίδουν μια μοναδική ακουστική εμπειρία.

Ακόμα, η πιο άκαμπτη δομή του αμαξώματος και οι νέες αναρτήσεις, έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα καλύτερη σταθερότητα, αλλά και υψηλότερες ταχύτητες σε γρήγορες στροφές. Η απαραίτητη πρόσφυση επιτυγχάνεται και με τα νέα ελαστικά 20”, σε νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου τύπου.

Τέλος, το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο καλοκαίρι, με νέα χρωματική παλέτα και πλουσιότερο εξοπλισμό.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube