Ανανεωμένο Kia Sportage 2014

Ανανεωμένο Kia Sportage 2014

Η Kia αποκάλυψε το ανανεωμένο Sportage 2014 που ενσωματώνει μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις, αναβαθμίσεις στην καμπίνα και βελτιώσεις στους κινητήρες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά το μοτέρ βενζίνης GDI των 2.4 λίτρων που με την προσθήκη άμεσου ψεκασμού αποδίδει πλέον 184 PS και ροπή 24,4 kgm, μια αύξηση 6 PS και 1,2 kgm.

Το μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και η κατανάλωση, που βελτιώθηκε και αυτή, είναι 11,2 lt/100 στην πόλη και 7,8 lt/100 στην εθνική. Επίσης διατίθεται κι ένας ακόμη πιο ισχυρός δίλιτρος βενζινοκινητήρας τούρμπο με 263 PS.

Οι υπόλοιποι κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ, παραμένουν ως έχουν στην γκάμα του Sportage . Δηλαδή το βενζίνης 1.6 GDI με 135 PS και τα ντίζελ 1.7 CRDi με 116 PS και το 2.0 CRDi με 136 και 184 PS.
  
Οι άλλες τεχνικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν νέα αμορτισέρ υψηλότερης απόδοσης σε όλη την γκάμα που, όπως υποστηρίζει η Kia, βελτίωσαν την ποιότητα κύλισης.

Εξωτερικά, οι πλέον ορατές διαφοροποιήσεις περιορίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα και στους προβολείς ομίχλης, για τα τελευταία όχι σε όλα τα μοντέλα. Επίσης το νέο Kia Sportage 2014 μπορεί να εφοδιαστεί με εμπρός φώτα high-density και πίσω LED.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι επίσης περιορισμένες. Περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενο τιμόνι σε ύψος και απόσταση στάνταρ πλέον σε όλες τις εκδόσεις, ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, σύστημα αερισμού κλιματισμού για τους πίσω. Στον κατάλογο των έξτρα περιλαμβάνονται δερμάτινο σαλόνι, πανοραμική οροφή, αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, σύστημα πολυμέσων με σύνδεση στο ίντερνετ μέσω smartphone.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube