Ανανεωμένο GMC Acadia

Ανανεωμένο GMC Acadia

Το αμερικανικό SUV φρεσκάρεται αισθητικά και αποκτά δίλιτρο κινητήρα και εννιάρι αυτόματο σασμάν

H GMC παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του SUV Arcadia για την αμερικανική αγορά, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του μοντέλου.

Αισθητικά, το Arcadia απέκτησε ανασχεδιασμένη μάσκα με πιο απλά φωτιστικά σώματα LED, μεγαλύτερη γρίλια και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Αντίθετα, στο πίσω μέρος τα πράγματα έγιναν πιο σύνθετα με τα νέα φωτιστικά σώματα σε σχήμα c. Συνολικά πάντως, το φρεσκαρισμένο SUV δείχνει πιο συμπαγές και επιβλητικό από τον προκάτοχό του, ιδιαίτερα στη νέα έκδοση AT4 των φωτογραφιών με πιο περιπετειώδη προσανατολισμό.

GMC Acadia

Στο εσωτερικό προστέθηκε νέα οθόνη αφής 8 ιντσών, περιοχή ασύρματης φόρτισης, περισσότερες θύρες USB, head-up display και κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ευκρίνειας.

Στη γκάμα των κινητήρων, δίπλα στους 2,5 l4 και 3,6 V6 προστέθηκε ένας τετρακύλινδρος turbo χωρητικότητας 2,0 λίτρων με Active Fuel Management (τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων), ο οποίος αποδίδει 233 PS και 35,7 kgm ροπής. Νέο είναι και το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της GM που προσφέρει μειωμένη κατανάλωση, όπως και η ρύθμιση της ανάρτησης.

Το GMC Acadia θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο Sping Hill της General Motors στο Tennessee, με την εμπορική του διάθεση στις ΗΠΑ να ξεκινά από το φθινόπωρο. Να θυμίσουμε πως το μοντέλο θεωρείται μεσαίο SUV για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς, και μοιράζεται την πλατφόρμα της GM με τα Buick Enclave, Cadillac XT5 και Chevrolet Blazer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube