Νέα Cadillac XT5 2016, επίσημες φωτογραφίες [video]

Νέα Cadillac XT5 2016, επίσημες φωτογραφίες [video]

Η Cadillac αποκάλυψε τη νέα XT5 2016, αντικαταστάτρια του δημοφιλούς 7θέσιου crossover SRX, με την οποία θα αντιπαρατεθεί στον εγχώριο και ξένο αναταγωνισμό στην πολυτελή κατηγορία.

Η Cadillac αποκάλυψε την νέα XΤ5 σε ένα event μόδας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με την εταιρεία μόδας Public School που εδρεύει στην πόλη.

Μια συνεργασία που αναμένεται να κλιμακωθεί με την XT5 να χρησιμοποιέιται ως πηγή έμπνευσης για μια νέα σειρά ρούχων της Public School, αλλά και το λανσάρισμα του πολουτελούς crossover της Cadillac σε όλα τα ντεφιλέ του κόσμου όπου παρίσταται η αμερικανική εταιρεία μόδας.

H νέα XT5 χρησιμοποιεί μια νέα προσέγγιση στην ονοματολογία crossover, με τον ίδιο τρόπο που η σεντάν CT6 χρησιμοποιεί το πρόθεμα CT που προορίζεται για τα νέα μοντέλα της φίρμας, καθώς την τοποθετεί καλύτερα ως κύριο ανταγωνιστή των Audi, BMW, Lexus και Mercedes-Benz.    

Το νέο crossover της Cadillac αναφέρεται ότι βασίζεται στη νέα προσαρμόσιμη πλατφόρμα της GM υπό την προφορική εκφορά «Chi» για το C1XX, τη νέα αρχιτεκτονική μεσαίου μεγέθους που αντικατέστησε τις πλατφόρμες Theta Premium και Lambda. Η «Chi» μπορεί να υποστηρίξει έναν αριθμό μελλοντικών  crossover της GM, μεταξύ αυτών και το ευρέως φημολογούμενο 7θέσιο crossover (τρεις σειρές καθισμάτων) που θα βασίζεται στο μεγάλο SUV Escalade.    

Μιας και δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα επίσημες λεπτομέρειες, και το video της καμπίνας δείχνει πολύ λίγα πράγματα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ότι μπορούμε να συμπεράνουμε είναι από τις τρεις φωτογραφίες του εξωετρικού. Εικόνες που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η νέα  XT5 φαίνεται να διατηρεί παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του SRX, σε μια αισθητική σύνθεση γραμμών από τα σεντάν ATS, CTS και CT6. Με την ίδια λογική, η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να προέρχεται από τη CT6, αλλά και άλλες προσεχείς Cadillac, περιλαμβανομένου ενός 4κύλινδρου δίλιτρου με 270 PS, αλλά και του 3,6λιτρου ατμοσφαιρικού μοτέρ V6 της GM με μέγιστη ισχύ τους 340 ίππους..

Η κίνηση στη νέα XT5 θα μεταδίδεται στάνταρ, καθώς αυτό υποστηρίζει κυρίως η νέα πλατφόρμα C1XX, στους εμπρός τροχούς, αλλά θα διατίθεται έξτρα και τετρακίνητο μοντέλο -AWD.

Η νέα Cadillac XT5 2016 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Los Angeles Auto Show 2015 και στο Dubai International Auto Show 2015 τον προσεχή Νοέμβριο.

[Πηγή General Motors]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube