Νέο Chevrolet Blazer: Νέος, σπορ προσανατολισμός

Νέο Chevrolet Blazer: Νέος, σπορ προσανατολισμός

Το Chevrolet Blazer αλλάζει τη στόχευσή του και θέλει να γίνει μία Camaro SUV, κατά πώς η Stelvio είναι μια Giulia SUV.

Μπορεί να μην έχει τίποτα κοινό με το Blazer Κ5 και το pick-up S-10 που προηγήθηκαν, όμως το νέο Chevrolet Blazer είναι το πιο γοητευτικό crossover στην γκάμα της General Motors.

Για το νέο της Blazer, βέβαια, το βασικό μοντέλο με τον 2,5λιτρο κινητήρα είναι μια ολίγον μπαγιάτικη ιστορία. Ένα ταπεινό 4κύλινδρο μοτέρ με 196 PS και 26 kgm, συνδυασμένο με αυτόματο σασμάν Hydra-Matic 9T50, ένα κιβώτιο που η Ford αρνήθηκε (και αρνείται) να χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητά της.

Παραπάνω, τα πράγματα επανέρχονται στην τάξη που ορίζει το παρουσιαστικό του νέου Blazer, με τον 3,6λιτρο V6 που γνωρίζουμε από άλλα SUV της GM και που αναδεικνύει σαφώς καλύτερα το πλαίσιο C1XX. Σε αυτή την έκδοση, το ατμοσφαιρικό μοτέρ με τον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 309 PS και 37,2 kgm, διαθέτει stop/start και συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο σασμάν.

chevrolet blazer 2019

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ένα σύστημα AWD, διπλού συμπλέκτη, που συνδέει και αποσυνδέει τον πίσω άξονα, απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

«Το Blazer έχει μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στα πράγματα», δηλώνει ο John Cafaro, εκτελεστικός διευθυντής του Global Chevrolet Design. «Φαίνεται να διαφεντεύει το δρόμο, ενώ εκπληρώνει την υπόσχεσή του για πολυπραγμοσύνη, ευρισκόμενο στον πυρήνα κάθε crossover και SUV της Chevrolet». Μιλώντας για αυτό, το Blazer RS που βλέπουμε στις φωτό αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο όμορφο SUV στην γκάμα της φίρμας.

chevrolet blazer 2019

Φέρνοντας τον αέρα και το χαρακτήρα της Camaro πιο κοντά στο Blazer, η καμπίνα επίσης εμπλουτίστηκε με στοιχεία από το pony car έκτης γενιάς της Chevrolet. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που το Blazer ρίχνει στα αυτιά στην Camaro, αυτό είναι η μέγιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 1.818 lt.

chevrolet blazer 2019

Το νέο Blazer θα κατασκευάζεται στο μεξικανικό εργοστάσιο του Ramos Arizpe και θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στις αμερικανικές εκθέσεις της Chevrolet στις αρχές του επόμενου χρόνου. Η τιμή του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται να κοντά στο εμπορικό λανσάρισμά του, αλλά αναμένεται να ξεκινά κάτω από τα $32.600 που κοστίζει το αδελφό του GMC Acadia.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube