Ανανεωμένο Ford Super Duty [video]

Ανανεωμένο Ford Super Duty [video]

Διαθέσιμο και με V8 κινητήρα χωρητικότητας 7,3 λίτρων

Η Ford παρουσίασε την ανανεωμένη γκάμα του Super Duty η οποία αποκτά ελαφρώς ανανεωμένη σχεδίαση και μηχανικές βελτιώσεις για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ισχυρό ανταγωνισμό.

Οι αισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στη νέα μάσκα με ανασχεδιασμένη γρίλια, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες και τα νέα LED γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων.

Ford F-450

Ο νέος V8 κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 7,3 λίτρων είναι η σημαντικότερη αλλαγή στη ναυαρχίδα των pickup της Ford, η οποία τον περιγράφει ως "τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα V8 στην κατηγορία του", χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο TorqShift 10 σχέσεων το οποίο καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με το παλαιότερο κιβώτιο 6 σχέσεων που αντικαθιστά και προσφέρει λειτουργίες normal, tow/haul, eco, slippery και deep sand and snow.

Το μοντέλο διατίθεται και με τον ανανεωμένο πετρελαιοκινητήρα 6,7 λίτρων Power Stroke που προσφέρει περισσότερη ροπή και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, αλλά και με τον V8 κινητήρα 6,2 λίτρων που τοποθετείται στη βάση της γκάμας.

Ford F-250

Από πλευράς τεχνολογίας, το Super Duty απέκτησε το νέο σύστημα Pro Trailer Backup Assist, το οποίο σε συνδυασμό με το Trailer Reverse Guidance βοηθά τον οδηγό σε μανούβρες με μεγάλα τρέιλερ.

Μετά από την πρεμιέρα του νέου Ram Heavy Duty και την ανανέωση των Chevrolet Silverado HD και GMC Siera HD, η εμπορική μάχη στο άνω άκρο της κατηγορίας pickup στις ΗΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το θηριώδες pikcup της Ford το οποίο θα παράγεται στα εργοστάσια Kentucky Truck Plant (Louisville) και Ohio Assembly Plant (Avon Lake), θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά από το φθινόπωρο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube