Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Μικρή αισθητική και τεχνική ενημέρωση για τις Mercedes EQA και EQB. Χάρη σε αυτές τις βελτιστοποιήσεις, οι εκδόσεις 250+ υπόσχονται μεγάλη αυτονομία.

Οι Mercedes EQA και EQB που λανσαρίστηκαν το 2021 πέρασαν ήδη από την πέδη της ανανέωσης.

Ένα λίφτινγκ που φαίνεται πρόωρο, αλλά ακολουθεί αυτά των παλαιότερων θερμικών εκδόσεων, των Mercedes-Benz GLA και GLB. Και τότε και τώρα ο ανασχεδιασμός είναι πολύ ελαφρύς!

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2024

Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Εξωτερικά, η μόνη πραγματικά αισθητή διαφορά αφορά τη μάσκα. Και στα δύο μοντέλα, ο νεωτερισμός είναι ανεπαίσθητος, εγκαταλείποντας τις οριζόντιες μπαγκέτες και το νικελένιο περίγραμμα. Με τη μαύρη επιφάνεια να ενσωματώνει το έναστρο ντεκόρ. 

Στο πίσω μέρος, η φωτεινή υπογραφή έχει αναθεωρηθεί, αλλά βρίσκουμε τη λωρίδα που διασχίζει την πόρτα του χώρου αποσκευών, χαρακτηριστικό στοιχείο των Mercedes EQ.

Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Από την πλευρά της εξατομίκευσης, υπάρχουν δύο νέα χρώματα, το Spectral Blue και το High-Tech Silver, και νέα σχέδια ζαντών. Στις EQA με πακέτο AMG, τα φρύδια στους θόλους των τροχών είναι πλέον στο χρώμα του αμαξώματος. 

Στην καμπίνα, το φρεσκάρισμα είναι επίσης ελαφρύ, ακόμα κι αν παρατηρήσουμε την παρουσία ενός ολοκαίνουργιου τιμονιού. Υπάρχουν δύο οθόνες με διαγώνιο 10,25 ιντσών τοποθετημένες δίπλα-δίπλα ως στάνταρ. 

Οι ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB ενσωματώνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος πολυμέσων MBUX, με ασύρματη συνδεσιμότητα των smartphone Apple Car Play και Android Auto και βελτιωμένο φωνητικό έλεγχο. Τα βοηθήματα οδήγησης έχουν αναβαθμιστεί, όπως για παράδειγμα με ένα πιο ομαλό βοήθημα διατήρησης λωρίδας και ένα πιο αποτελεσματικό βοήθημα παραλληλισμού.

Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Όσον αφορά το τεχνικό φύλλο, καμία ανατροπή. Έτσι έχουμε τη 250+ και την 350 4MATIC. Η πρώτη με κινητήρα 140 kW ή 190 ίππους και η δεύτερη με δύο ηλεκτρομοτέρ και αθροιστική ισχύ 215 kW ή 292 ίππους. Η 250+ διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία με70,5 kWh και η 350 4MATIC έχει μπαταρία 66,5 kWh.

Καλά νέα υπάρχουν και για την αυτονομία, χάρη στις αεροδυναμικές βελτιώσεις (για παράδειγμα στο επίπεδο των θόλων των πίσω τροχών) και στην υιοθέτηση ελαστικών με χαμηλή αντίσταση κύλισης (235/55 R 18).

Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Έτσι, στη Mercedes EQA 250+ με τη μεγάλη μπαταρία, η μέγιστη αυτονομία είναι πλέον 560 km έναντι 529 km, μια καλή τιμή στην κατηγορία. Στην έκδοση 4MATIC, η EQA φτάνει πλέον τα 459 km, έναντι των 431 πριν.

Η Mercedes EQB ξεπερνά τo συμβολικό όριο των 500 km, πηγαίνοντας από τα 486 στα 536 km. Για τη 4MATIC, είναι 448 km αντί για 406 km πριν. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν λειτουργία «Plug&Charge».

Ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB με παραπάνω αυτονομία

Το βιβλίο των παραγγελιών για τις ανανεωμένες Mercedes EQA και EQB αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο. Με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube