Ανανεωμένα Volvo για το 2017

Ανανεωμένα Volvo για το 2017

Η Volvo κάνει αλλαγές σε όλη την γκάμα της που αφορούν στην περαιτέρω αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας αλλά και στην βελτίωση των επιδόσεων.

Η αρχή θα γίνει με την σειρά 90. Τα XC90 και S90 θα εφοδιάζονται στο εξής με την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist II, σε κάποιες τουλάχιστον αγορές. Το σύστημα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη χειρισμό του αυτοκινήτου σε ταχύτητες ως 130 km/h σε αυτοκινητόδρομους με σωστή σήμανση και διαγράμμιση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια, το XC90 θα εξοπλίζεται με το σύστημα Run-off που αναλαμβάνει να στρίψει το αυτοκίνητο ώστε να το κρατήσει στο δρόμο, σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του οδηγού. Το ήδη γνωστό μας City Safety, το σύστημα πρόληψης και αποφυγής συγκρούσεων της Volvo, θα εμπλουτιστεί με μια νέα λειτουργία, ειδικά για το πολυτελές SUV της εταιρείας. Από το όνομα Large Animal Detection, καταλαβαίνουμε ποια ακριβώς θα είναι η χρησιμότητά του.

Στο XC90 D5 θα τοποθετηθεί το σύστημα PowerPulse, μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί συμπιεσμένο αέρα για να «ξυπνά» την τουρμπίνα. Το αποτέλεσμα είναι ακαριαία απόκριση στο γκάζι και σημαντική βελτίωση των επιδόσεων, σύμφωνα με το εργοστάσιο. Ειδικά στην επιτάχυνση από στάση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την σειρά 60, η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ στις εκδόσεις με τον Τ5 κινητήρα βενζίνης των 245 ίππων και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο  και το 8άρι κιβώτιο. Σε κάποιες αγορές θα αρχίσει να διατίθεται το S60 Cross Country με τον κινητήρα D3.

Θα προστεθούν επίσης τρία νέα χρώματα: το Luminous Sand (σε όλη την σειρά 60), το Mussel Blue (στα XC60, S60, V60 και V60 Cross Country) και το Bursting Blue (στα S60, V60 και XC60 R-Design).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube