Ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Honda e

Ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Honda e

Το ηλεκτρικό σουπερμίνι της Honda θα έχει αυτονομία 200km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η Honda ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της με το όνομα Honda e, το οποίο θα κάνει την εμπορική του πρεμιέρα μέσα στο 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2020.

Honda e

Το e είναι το πρώτο Honda που εξελίχθηκε από λευκό χαρτί πάνω σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα. Η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου ανάμεσα στους δύο άξονες επιτρέπει ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς. Ο ηλεκτροκινητήρας στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα ενώ η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε κάθε τροχό με μέρη από αλουμίνιο.

Η υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 35.5 kWh, χαμηλό βάρος και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, προσφέρει αυτονομία άνω των 200km. Η φόρτιση γίνεται είτε μέσω συμβατικού Type 2 AC είτε μέσω ταχυφορτιστή CCS2 DC με τον οποίο η μπαταρία φτάνει στο 80% της ενέργειας της σε μόλις 30 λεπτά. Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο καπό του αυτοκινήτου με διάφανο κάλυμμα και φωτιζόμενη ένδειξη LED η οποία παρουσιάζει το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας (κάτι που φαίνεται και από τις οθόνες εσωτερικά του αυτοκινήτου).

Honda e

Το ηλεκτρικό σουπερμίνι θα διατηρήσει αναλλοίωτη την ρετρό εμφάνιση του e Prototype που πρωτοείδαμε στην Έκθεση Γενεύης, η οποία είναι εμπνευσμένη από το N600 της δεκαετίας ’60. Στο εσωτερικό το στυλ είναι μινιμαλ, με τις οθόνες να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, τους πλευρικούς καθρέφτες να αντικαθίστανται από κάμερες οπισθοπορείας και τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το Honda e είναι μέρος του σχεδίου εξηλεκτρισμού της γκάμας της ιαπωνικής εταιρείας που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 για την αγορά της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής, 31.000 πελάτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το ηλεκτρικό μοντέλο, με τις προπαραγγελίες να έχουν ανοίξει σε Μ.Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της Honda.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube