Ανάβουν φωτιές οι προδιαγραφές του νέου Ford GT

Ανάβουν φωτιές οι προδιαγραφές του νέου Ford GT

Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα τις προδιαγραφές του νέου της σούπερκαρ και αρκετές πικάντικες πληροφορίες.

Αποδίδοντας τη μεγαλύτερη ισχύ που έχει βγάλει ποτέ ένας κινητήρας της οικογένειας EcoBoost, το νέο Ford GT συνδυάζει τη μεγάλη απόδοση με την εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση και τον ενεργό έλεγχο της ανάρτησης για να πετύχει τελική ταχύτητα 347 km/h.

Έχοντας την ικανότητα να πιάσει μια τόσο μεγάλη τελική ταχύτητα, το νέο σούπερκαρ της Ford είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο για απόλυτες επιδόσεις σε πίστα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τους προγόνους του.

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του μοντέλου μέσα στο 2016, οι άνθρωποι της Ford έβαλαν αντιμέτωπο το νέο GT απέναντι σε δύο δυνατούς ανταγωνιστές, τη Ferrari 458 Speciale και τν McLaren 675 LT, στο Calabogie Motorsports Park στον Καναδά, με το GT να διακρίνεται. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι και τα τρία αυτοκίνητα είχαν τις σωστές ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη πίστα, τα ίδια λάστιχα και το ίδιο οδηγό.

Οι χρόνοι που έγραψαν τα τρία supercar στο συγκεκριμένο σιρκουί είναι οι εξής:

  • Ford GT 2' 09" 8
  • McLaren 675LT 2' 10" 8
  • Ferrari 458 Speciale 2' 12" 9

Με ισχύ 647 ίππων και ροπή 76,2 kgm, ο V6 EcoBoost των 3,5 λίτρων είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της συγκεκριμένης οικογένειας, καθιστώντας το GT ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που φορά το σήμα του Μπλε Οβάλ.

Το βάρος του νέου Ford GT είναι 1.385 kg (στεγνό), τιμή που το τοποθετεί ανάμεσα στους δύο σημαντικούς ανταγωνιστές του, την Ferrari 488 GTB και McLaren 675LT, και χαρίζει αναλογία 2,14 kg ανά ίππο.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube