Alpine: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

Alpine: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

Η μετατροπή της Alpine σε premium μάρκα ηλεκτρικών SUV είναι κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό.

Στις αρχές του μήνα γράψαμε πως η Renault εξασφάλισε το μέλλον της Alpine συμπεριλαμβάνοντάς την σε περίοπτη θέση στο νέο στρατηγικό της πλάνο με νέο επικεφαλή τον Cyril Abiteboul (αφεντικό της Renault Sport στην F1) ενώ άλλαξε και το όνομα της αγωνιστικής της ομάδας σε Alpine F1 Team. Σήμερα, νέο δημοσίευμα του βρετανικού Autocar αναφέρεται στις αλλαγές που θα υποστεί η Alpine ωστε να αυξήσει την κερδοφορία της, δίνοντας έμφαση στον εξηλεκτρισμό και τα SUV!

Αυτή τη στιγμή, το μοναδικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας είναι η Alpine A110 που θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Dieppe μέχρι το 2023-2024. Το επικρατέστερο σενάριο για το μέλλον της Alpine ήταν η μετατροπή της σε μάρκα σπορ ηλεκτρικών μοντέλων όμως η νέα διοίκηση υπό τον CEO, Luca de Meo, ίσως φέρει σημαντικές αλαγές. Το πρώην αφεντικό της SEAT και της Cupra, έχει δηλώσει πως η Alpine A110 χρειάζεται ένα διάδοχο, όμως οι απόψεις του για τα σπορτσκαρ είναι γνωστές από τον προηγούμενό του ρόλο. Ενδεικτικό είναι πως πέρυσι είχε δηλώσει στο Autocar:

«Δεν θα επενδύσω μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια σε κάτι που πουλά 15.000 οχήματα με ζημιά, μόνο για χάρη ενός σπορτσκαρ. Τα SUV ονομάζονται Sports Utility Vehicles γιατί εκπροσωπούν μια νέα ιδέα για το σπορ. Τα SUV με coupé σχεδίαση είναι για εμάς η νέα μορφή του δίπορτου αμαξώματος - ένα μη πρακτικό coupé μέσα στο οποίο δεν χωρούσες εύκολα, όμως ήταν γρήγορο και είχε εξαιρετικό κράτημα λόγω χαμηλού κέντρου βάρους. Αυτά έχουν τελειώσει.»

Μένει να δούμε αν ο Luca de Meo μαζί με τον πρώην υπεύθυνο σχεδιασμό της SEAT, Alejandro Mesonero-Romanos ο οποίος τον ακολούθησε στη Renault, θα εφαρμόσουν παρόμοια λογική και στη γαλλική φίρμα. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, η Alpine μπορεί να γίνει για τη Renault ότι η Cupra για τη SEAT με μια γκάμα από premium, σπορ και εξηλεκτρισμένα SUV.

Ένα ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της Alpine θα μπορούσε να μοιάζει με την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την Alpine A110 σε συνδυασμό με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερες διαστάσεις και ψηλότερο αμάξωμα με πέντε πόρτες. Οι επιδόσεις του θα ήταν εντυπωσιακές χάρη στις δυνατότητες που χαρίζει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ μένει να δούμε αν η Alpine θα καταφέρει να προσδώσει στο μοντέλο ένα πραγματικά σπορ χαρακτήρα δεδομένου του αυξημένου βάρους.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για SUV της Alpine καθώς ήδη από το 2016-2017 ακουγόταν πως η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός ανταγωνιστή της Porsche Macan. Παράλληλα, το πρωτότυπο Alpine A110 SportsX που είδαμε τον Ιανουάριο του 2020, μας έβαλε ιδέες για μια ειδική έκδοση του μοντέλου με περιπετειώδη εμφάνιση και αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube