Alfa Romeo: Αποχαιρετιστήρια έκδοση Giulietta Finale Edizione

Alfa Romeo: Αποχαιρετιστήρια έκδοση Giulietta Finale Edizione

Η τελευταία έκδοση της Alfa Romeo Giulietta θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα, με ειδικό εξοπλισμό και τον κινητήρα των 240 PS.

Καθώς η Giulietta ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει τη γκάμα της Alfa Romeo με την επερχόμενη Tonale (C-SUV) να θεωρείται ως έμμεσος αντικαταστάτης της, η εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση, την Finale Edizione. Βέβαια υπάρχουν και πληροφορίες που θέλουν στα τελικά πλάνα του ομίλου Stellantis μια πιθανή νέα γενιά του ιταλικού μικρομεσαίου με σπορ premium προσανατολισμό.

Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στην Finale Edizione που θα διατεθεί σε περιορισμένες μονάδες, 35 από τις οποίες θα διατεθούν στην Αυστραλία με τιμή από $37.865.

Η Giulietta Finale Edizione, σύμφωνα με την Alfa Romeo, έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει «σπορ, κομψότητα και δυναμική απόδοση» και θα υπάρχει σε τρία χρώματα: Alfa White, Anodized Blue και Magnesium Grey Matte. Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με κίτρινες δαγκάνες φρένων και κίτρινες πινελιές στις μπροστινές και πίσω πλευρές.

Διαθέτει επίσης μπροστινή μάσκα σε απομίμηση ανθρακονημάτων όπως και αντίστοιχης εικόνας καλύμματα καθρεπτών και πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα για να δώσει μια επιθετική και σπορ εμφάνιση. Τέλος έχουμε και μια νέα σπορ εξάτμιση με την υπογραφή της Magneti Marelli και τροχούς 18 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Αlfa Romeo Giulietta Veloce

Οι αλλαγές στην καμπίνα είναι ελάχιστες και περιλαμβάνουν ραφές με κίτρινο χρώμα στο τιμόνι και το λογότυπο «Giulietta» στα πατάκια στο ίδιο χρώμα. Η ηλεκτρική ηλιοροφή είναι επίσης στάνταρ.

Η Giulietta Finale Edizione βασίζεται στην έκδοση Veloce, οπότε φορά τον τον αλουμινένιο 1.750 TBi που αποδίδει 240 PS και ροπή 340 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη TCT.

Κάπως έτσι, η Alfa Romeo Giulietta, στην έκδοση Edizione μπορεί να αναδειχθεί και σε συλλεκτικό μοντέλο, αν τελικά η Stellantis αποφασίσει να μην την αντικαταστήσει με κάτι πιο φρέσκο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube