Ακούστε μουσική από τον V12 της Aston Martin Valkyrie [video]

Ακούστε μουσική από τον V12 της Aston Martin Valkyrie [video]

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα κλιπάκι με τον ήχο του ατμοσφαιρικού Cosworth 6.3 V12 των 1.145 PS.

O CEO της Aston Martin, Andy Palmer, ποστάρισε ένα tweet με ένα ηχητικό κλιπ του V12, που θα κάνει την Valkyrie το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο δρόμου.

Ο Palmer περιέγραψε το άκουσμα ως «τον ήχο “ΤΗΣ” ΜΕΓΑΛΗΣ βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας». Πιθανώς να είναι μαγνητοφωνημένος από δοκιμές του V12 στο δυναμόμετρο της Cosworth.

Θυμίζουμε ότι κάποια στοιχεία για τον κινητήρα είχαν αποκαλυφθεί με tweet της Cosworth τον Αύγουστο. Αν και το tweet κατέβηκε στη συνέχεια, το DRIVE πρόλαβε να το δημοσιεύσει μέσω Road & Track.

Tα 1.145 άλογα φέρνουν τη Valkyrie μπροστά από ό,τι ανακοινώνει η Mercedes-AMG για τη One, και κατά μείζονα λόγο μπροστά από τη McLaren Senna. Η επερχόμενη 3θέσια McLaren Speedtail μπορεί να έχει αντίστοιχη ιπποδύναμη, αλλά θα είναι ένα hypercar «γενικής χρήσης», όχι τόσο επικεντρωμένο σε χρόνους πίστας όσο η Valkyrie.

To hypercar της Aston (φωτ. κάτω με τη Serena Williams) θα έχει κι ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας ERS, παρόμοιο με της Formula 1, για να συλλέγει την κινητική ενέργεια από το φρενάρισμα και να την αποθηκεύει στην ελαφριά, τεχνολογικά προηγμένη μπαταρία που θα προμηθεύει η κροατική Rimac.

To κορυφαίο βρετανικό hypercar, που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Red Bull Advanced Technologies υπό την εποπτεία του θρυλικού Adrian Newey, θα έχει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Ricardo, που μεταξύ άλλων προμηθεύει τους κινητήρες στη McLaren Cars.

To πλαίσιο τύπου μονοκόκ είναι από ανθρακόνημα και το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο με τις μεθόδους της Formula 1 ώστε να αναπτύσσεται κάθετη αεροδυναμική πίεση πάνω από 1.800 kg στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ο Andy Palmer έχει πει ότι η Valkyrie θα μπορεί να «γυρίσει στο Silverstone πιο γρήγορα από μονοθέσιο της F1».

Μόνο 150 Valkyrie δρόμου θα κατασκευαστούν – συν άλλες 25 σε έκδοση πίστας. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά οι φήμες τη θέλουν στα 2-3 εκατομμύρια στερλίνες (€2,25-3,4 εκατ.). Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2019 για την έκδοση δρόμου και το 2020 για τη σκληροπυρηνική AMR Pro.

[Πηγή: Autocar]

Aston Martin Valkyrie με τη Serena Williams

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube