Αγριεύει το νέο Audi RS Q3

Αγριεύει το νέο Audi RS Q3

Η κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του Audi Q3 θα είναι ισχυρότερη και πιο σπορ.

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Audi Q3 παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες και αυτή την περίοδο πραγματοποιείται το εμπορικό του λανσάρισμα.

Ταυτόχρονα όμως με το λανσάρισμα των «πολιτικών» εκδόσεων, οι μηχανικοί της Audi Sport εξελίσσουν τις εκδόσεις S και RS. Η έκδοση S θα κάνει την εμφάνισή της σε μερικούς μήνες και θα εφοδιάζεται με τον 2.0 TFSI του S3 Sportback που αποδίδει 310 ίππους και 40,8 kgm ροπή.

Όπως είναι λογικό, στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το RS Q3. Η νέα γενιά του μοντέλου βρίσκεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης στη Ν. Ευρώπη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα εφοδιάζεται με τον αναβαθμισμένο 5κύλινδρο 2.5 TFSI που αποδίδει 400 ίππους και 48,9 kgm ροπή.

Σχεδιαστικά, η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του νέου Audi Q3 θα ξεχωρίζει από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές εμπρός και τον διακριτικό αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, την εντονότερη 8γωνη μάσκα, τα μυώδη μαρσπιέ, αλλά και τις δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγάλοι τροχοί και τα φρένα με τους προαιρετικούς κεραμικούς δίσκους και τις 6πίστονες δαγκάνες εμπρός.

Οι νέες σπορ εκδόσεις του Audi Q3 αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2019, με την κορυφαία RS να παρουσιάζεται τελευταία προς το τέλος της χρονιάς.

[Πηγή: X-Tomi Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube