Αέρας ανανέωσης για την κουπέ και κάμπριο BMW 4 Series

Αέρας ανανέωσης για την κουπέ και κάμπριο BMW 4 Series

Η BMW 4 Series ανανεώθηκε στα σημεία, με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη μάσκα, τόσο στην κουπέ όσο και στην κάμπριο εκδοχή του αυτοκινήτου.

Το Μόναχο παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της BMW 4 Series, δίνοντας στη δημοσιότητα μία σειρά από φωτογραφίες της κουπέ και της κάμπριο.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου των Βαυαρών δεν έχει αλλάξει ριζικά. Θα λέγαμε πως δέχτηκε ένα μικρό φρεσκάρισμα, ακολουθώντας τη γνωστή, premium αύρα του Γερμανού κατασκευαστή. Η μάσκα παραμένει μεγάλη, είναι όμως πιο άγρια και επιθετική. Ελαφρώς πιο αιχμηρή είναι και η σχεδίαση των φωτιστικών μονάδων, με τα πίσω να είναι Laser για μία ακόμα πιο ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή (3D στην έκδοση M440i), αλλά κυρίως για ακόμα καλύτερη απόδοση.

Η BMW 4 Series ανανεώθηκε, αποκτώντας ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση και ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ

BMW 4 Series

Μιλώντας για την πιο σπορ έκδοση της γκάμας, την M440i, τις εντυπώσεις κλέβει το γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο στη μάσκα με το σήμα M, οι γυαλιστερές λεπτομέρειες στις ποδιές και οι μαύρες απολήξεις της εξάτμισης.

Ανανεωμένη και πλούσια, είναι και η χρωματική παλέτα της BMW 4 Series που περιλαμβάνει τώρα τα χρώματα Cape York Green και Vegas Red, πέραν των άλλων οκτώ διαθέσιμων χρωματικών σχεδιασμών.

Στο εσωτερικό, βλέπουμε το τιμόνι με τη νέα σχεδίαση και τα επίσης νέας σχεδίασης μπάκετ. H νέα 4άρα έρχεται με το σύστημα infotainment iDrive 8.5 και το γνωστό Curved Display στο ταμπλό, το οποίο πλέον έχει περισσότερες λειτουργίες. Νέες είναι επίσης και οι επενδύσεις του εσωτερικού, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον πολυτελή αέρα των μοντέλων.

BMW 4 Series

Στα των κινητήριων συνόλων, τόσο η κουπέ όσο και η κάμπριο εκδοχή της ανανεωμένης 4 Series διαθέτουν στην γκάμα κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και ήπια υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο ενισχύει την απόδοση κατά 11 ίππους. Διαθέσιμες είναι επίσης και τετρακίνητες επιλογές.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η 420i με το 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 lt και τους 184 ίππους και 300 Nm, για να ακολουθήσει η 430i xDrive που συνδυάζεται με αναβαθμισμένο δίλιτρο, 4κύλινδρο μοτέρ με ισχύ 245 ίππων και 400 Nm . Στην κορυφή, βρίσκεται η 3λιτρη και 6κύλινδρη M440i xDrive με 374 ίππους και 500 Nm.

BMW 4 Series

Όσον αφορά τις ντίζελ επιλογές, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις δίλιτρες 420d και 420 d xDrive (τετρακίνητη) με 190 ίππους και 400 Nm και στις 3λιτρες 430d xDrive με 286 ίππους και 650 Nm ροπής ή M440d xDrive με 340 ίππους και 700 Nm ροπής. 

Τέλος, να θυμίσουμε πως όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube