Το 70% των μηχανικών μερών των νέων Smart θα είναι κοινά με του νέου Renault Twingo

Το 70% των μηχανικών μερών των νέων Smart θα είναι κοινά με του νέου Renault Twingo

Τα νέα Smart ForTwo και ForFour θα βρίσκονται στις εκθέσεις πριν το τέλος του έτους.

Η νέα γενιά του Smart ForTwo και το νέο ForFour αποτελούν προιόν συνεργασίας του Ομίλου Daimler και της Renault, με το αδελφό γαλλικό μοντέλο να είναι το νέο Twingo που παρουσιάστηκε προ ημερών στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι το 70 τοις εκατό των μηχανικών μερών θα είναι κοινά και για τα τρία μοντέλα. Ακόμα, σύμφωνα με την CEO της Smart, Dr. Annete Winkler, τα δύο μοντέλα της Smart θα είναι μικρότερα από το Twingo και θα ξεχωρίζουν αρκετά αισθητικά, διαθέτοντας και την κλασική φαρδιά πίσω κολώνα των Smart.

Η Smart θα παρουσιάσει και τα δύο μοντέλα, ForTwo και ForFour, λίγο πριν την Διεθνή Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινάνε στην ευρωπαϊκή ήπειρο αμέσως μετά. Στις Η.Π.Α. θα διατίθεται μόνο το διθέσιο ForTwo, με την εμπορική διάθεση να ξεκινά το καλοκαίρι του 2015, καθώς οι πωλήσεις του τετραθέσιου ForFour στην αμερικανική ήπειρο ίσως να μην καλύψουν τα έξοδα ομολογκαρίσματος του μοντέλου, αναφέρει η Dr. Annete Winkler.

To ForTwo θα διατηρήσει το μήκος του υπάρχοντος μοντέλου (2.692 mm), ενώ το μεγαλύτερο ForFour θα φτάνει τα 3.505 mm (3.590 mm το Twingo). Επιπλέον, τα δύο νέα μοντέλα της Smart θα χρησιμοποιήσουν και τους ίδιους κινητήρες με το Renault (1.0 70 PS και 0.9 Turbo 90 PS), αλλά το Smart θα διατεθεί αργότερα και σαν ηλεκτροκίνητο.

Τέλος, την δυνατότητα διθέσιου μοντέλου στην κοινοπραξία Daimler και Renault για τα τρία αδελφά μοντέλα την έχει η Smart, οπότε δεν θα υπάρξει 2θέσια εκδοχή του νέου Twingo.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube