Το 2020 στην παραγωγή το μικρότερο SUV της Audi. Θα ονομάζεται Q1

Το 2020 στην παραγωγή το μικρότερο SUV της Audi. Θα ονομάζεται Q1

Ένα νέο, πιο μικρό SUV είναι έτοιμο να πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή και αναμένεται στην αγορά σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γκάμα των SUV της Audi αναμένεται να επεκταθεί προς τα κάτω με ένα νέο μοντέλο που θα είναι μικρότερο από τα υπάρχοντα.

Είναι μια κίνηση που αναμένεται να εγκριθεί πολύ σύντομα, προκειμένου να σχεδιαστεί και να περάσει στην παραγωγή πριν το τέλος του 2020.

Η είδηση ήρθε όταν ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Bram Schot, ρωτήθηκε πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα μικρότερο SUV με τέσσερις κύκλους στη μάσκα κι εκείνος απάντησε: «Δε μπορούμε να αγνοήσουμε την τάση της αγοράς για SUV. Ωστόσο το θέμα είναι πόσο ευρεία μπορεί να είναι η γκάμα μας και πόσο σε βάθος μπορούμε να προχωρήσουμε την εξέλιξη των συγκεκριμένων μοντέλων μας. Μην εκπλαγείτε πάντως εάν σε δύο-τρία χρόνια δείτε το Q1 στην παραγωγή».

Σε ό,τι αφορά στο αυτοκίνητο δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, θα πρέπει όμως να θεωρηθεί βέβαιο ότι θα χρησιμοποιεί την ίδια βάση με τη νέα γενιά του Α1 που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018. Με άλλα λόγια, την πλατφόρμα MQB A0.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Για τα μηχανικά μέρη αυτό σημαίνει κινητήρες βενζίνης 1.0 TSI (τρικύλινδρος) και 1.5 TSI (τετρακύλινδρος) καθώς και τον ντίζελ 1.6 TDI. Μέχρι να παρουσιαστεί το μοντέλο, το πιθανότερο είναι πως θα είναι διαθέσιμο και 48βολτο υβριδικό σύστημα για τους κινητήρες βενζίνης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα MQB με τετρακίνηση και λογικά το Q1 δε θα αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό.

Σχεδιαστικά, η λογική λέει ότι το νέο μοντέλο θα ακολουθήσει την εταιρική ταυτότητα της Audi, κάτι που σημαίνει αρκετές ομοιότητες με τα Q3 και Q5, σε μικρότερο προφανώς μέγεθος. Είναι επίσης αρκετά σίγουρο ότι θα υπάρχουν μπόλικες δυνατότητες εξατομίκευσης ώστε το νέο μοντέλο να έχει νεανικό χαρακτήρα, όπως ακριβώς γίνεται και στο μεγαλύτερο Q2.

Για την καμπίνα πάλι, το νέο A1 αναμένεται να αποτελέσει και πάλι τη βάση τόσο σε εικόνα όσο και σε διαστάσεις, κάτι που κρίνεται θετικό από τις μέχρι σήμερα εφαρμογές της MQB A0.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube