Το 2016 θα βγει στην παραγωγή το VW CrossBlue

Το 2016 θα βγει στην παραγωγή το VW CrossBlue

Η έκδοση παραγωγής του μεγάλου SUV της VW δεν θα έχει μεγάλες αισθητικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο.

Σε ανακοίνωση του στην έκθεση του Ντιτρόιτ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW κ. Martin Winterkorn ανέφερε ότι η έκδοση παραγωγής του CrossBlue Concept θα παρουσιαστεί το 2016.

Το πρωτότυπο CrossBlue είχε παρουσιαστεί στην περσινή έκθεση του Ντιτρόιτ και πήρε αρκετά θετικά σχόλια, οπότε φυσικό επακόλουθο είναι η δημιουργία της έκδοσης παραγωγής. Σύμφωνα μάλιστα με ανθρώπους μέσα από την VW, η έκδοση παραγωγής του CrossBlue δεν θα διαφέρει πολύ στον αισθητικό τομέα σε σχέση με το πρωτότυπο. Θα είναι 7θέσιο όμως, αντί για 6θέσιο, και θα βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του ομίλου.

Για αρχή, η γκάμα κινητήρων του θα αποτελείται από 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ αργότερα και σε ορισμένες αγορές θα προσφέρεται και plug-in υβριδική έκδοση.

Το στίγμα της δημιουργίας αυτού του νέου μεγάλου SUV της VW το είχε δώσει πριν δύο περίπου μήνες η Skoda, όταν και μας είχε ανακοινώσει ότι το 2016 θα προσθέσει στην γκάμα της ένα νέο μεγάλο SUV που θα βασίζεται στο πρωτότυπο CrossBlue της μητρικής VW.

Τέλος, δεν υπήρξε καμία αναφορά για το εάν θα μπει στην παραγωγή και το πρωτότυπο CrossBlue Coupe, που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Σαγκάης και του Los Angeles.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube