Μεγάλο SUV από τη Skoda το 2016

Μεγάλο SUV από τη Skoda το 2016

Το λανσάρισμα ενός νέου SUV με μέγεθος μεγαλύτερο από το Yeti αλλά και από το VW Tiguan ετοιμάζει η Skoda για το 2016.

Η Skoda ανεβαίνει κατηγορία. Ο διευθύνων σύμβουλος Winfried Vahland επιβεβαίωσε ότι η εταιρία ετοιμάζει το δικό της μεγάλο SUV. Θα βασίζεται στο VW CrossBlue, θα έχει «αρκετά προκλητική εμφάνιση» και μήκος περίπου 4,6 m.

Το νέο SUV, που δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα ονομάζεται, θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της πλατφόρμας MQB. Θα διατίθεται με 5θέσια ή 7θέσια διαμόρφωση του εσωτερικού, ενώ εκτός των τετρακίνητων θα υπάρχουν και προσθιοκίνητες εκδόσεις.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Skoda Frank Welsch η βασική έκδοση θα χρησιμοποιεί κινητήρα 1.6 TDI, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ένας 2λιτρος turbo βενζίνης. Θα υπάρξει πάντως και υβριδική έκδοση με κινητήρα diesel.

«Αυτό το SUV είναι ό,τι πρέπει για μας. Ταιριάζει απόλυτα με τις αξίες της Skoda», δήλωσε ο Frank Welsch. Φαίνεται όμως ότι η εταιρία σκοπεύει να διευρύνει κι άλλο τη γκάμα των εκτός δρόμου οχημάτων της. Περιμένουμε ακόμα ένα SUV στο μέγεθος του Skoda Yeti, το οποίο θα σχετίζεται με αυτό αλλά θα έχει πιο παραδοσιακή εκτός δρόμου εμφάνιση.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube