100% ηλεκτρικές BMW 5 Series για το 2023;

100% ηλεκτρικές BMW 5 Series για το 2023;

Φήμες των διαδρόμων λένε ότι η επόμενη γενιάς της 5άρας θα διαθέτει γκάμα με δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με τα συστήματα της μελλοντικής i4 και του iNext.

Οι συνάδελφοί μας από το BMWBlog αναφέρουν ότι η μελλοντική BMW 5 Series που αναμένεται για το 2023 θα περάσει πάνω από τον πήχη, διαθέτοντας και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. EV που θα συνυπάρχουν παράλληλα με τα παραδοσιακές, θερμικές μπερλίνες.

Η γερμανική φίρμα μάλιστα, κατά το BMWBlog, δεν θα είναι ικανοποιημένη με μία μόνο ηλεκτρική παραλλαγή. Έτσι, θα υπάρχουν δύο επίπεδα ισχύος και αυτονομίας στον κατάλογο. Οι ίδιες φήμες προσδιορίζουν την αυτονομία των δύο αυτών εκδόσεων σε 480 και 700 km για τις πιο πολυτελείς βερσιόν. Η κίνηση θα μεταδίδεται είτε στους πίσω είτε και στους τέσσερις τροχούς.

Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας, Harald Krüger, είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν την επιθυμία του να λανσάρει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι το ήμισυ από αυτή τη λίστα μοντέλων θα προκύψει μέχρι το 2023, ημερομηνία συμβατή με το λανσάρισμα της νέας 5 Series.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube