Mythos PureSpeed, η Mercedes-AMG απογειώνει την SL

Mythos PureSpeed, η Mercedes-AMG απογειώνει την SL

Το Mythos PureSpeed είναι η speedster προσπάθεια της Mercedes-AMG να προσεταιριστεί 250 πολύ βαθιά πορτοφόλια.

Η Mercedes-AMG έχει πλέον μια πολυτελή υπομπράντα, η οποία με τη σειρά της καμαρώνει για το πρώτο της μοντέλο. Το Mythos PureSpeed παρουσιάστηκε στο Μονακό και στοχεύει στα πολύ γερά πορτοφόλια αυτού του πλανήτη.

Ουσιαστικά, το Mythos PureSpeed αποτελεί μια SL που της αρέσει να ζει περιπετειωδώς και πλουσιοπάροχα. Ακόμα και τα φωτιστικά σώματα είναι ίδια ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Αλλά από εκεί και πέρα, έχουμε ένα speedster αμάξωμα με σαφείς αναφορές σε εμβληματικά vintage αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρείας και βέβαια, στη Formula 1.

Μπορεί να βασίζεται στην τελευταία SL, αλλά το Mythos PureSpeed περιλαμβάνει σχεδιαστικές πινελιές από τo AMG One και την F1, όπως την μπάρα «halo»

Mythos PureSpeed

Η παρουσίαση έλαβε μέρος λίγες μέρες πριν το Grand Prix στο πλουσιότατο κρατίδιο και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Lewis Hamilton. Δεν υπήρχε πιο κατάλληλη τοποθεσία, από τη στιγμή που στόχος είναι 250 πάμπλουτοι ιδιοκτήτες. Οι οποίοι θα πληρώσουν γερά ώστε να απολαμβάνουν την αποκλειστικότητα, αλλά δεν αρκεί να ανοίξουν το πουγκί τους.

Πρέπει να τους εγκρίνει κι η Mercedes-Benz, οπότε θα γίνει επιλογή. Αν είστε πιστός πελάτης και συλλέκτης AMG, σίγουρα θα εκτιμηθεί ώστε να είστε στους τυχερούς. Ίσως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την πλούσια συλλογή θα μπορούσε να αποκτήσει μία.

Mythos PureSpeed

Σε αντίθεση με την SL, εδώ έχουμε αυστηρά δύο θέσεις, αλλά μαζί με το αυτοκίνητο προσφέρονται και δύο «αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα» κράνη για το πλήρωμα. Ναι, με την μπάρα «halo» στη μέση, δεν είναι σώφρων να βρίσκεστε εντός του οχήματος χωρίς κράνος.

To νέο μπροστινό μέρος μοιάζει με καρχαρία και δεν διαθέτει την παραδοσιακή μάσκα της AMG, αντικαθιστώντας την με ένα μεγάλο 3άκτινο αστέρι. Φέρνει κάτι από Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγήστε τη Mercedes-Benz 300 SL στα Mille Miglia

Συνεχίζοντας τη σύνδεση με τον θρυλικό Βρετανό πιλότο, τα roll-bar πίσω από τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από τις «καμπούρες» της 300 SLR που οδήγησε στη νίκη ο σπουδαίος οδηγός στο Mille Miglia του 1955. Η κόκκινη βαφή είναι ένα νεύμα στο χρώμα που φορούσε η Mercedes που πήρε την καρό σημαία στο Targa Florio του 1924 στη Σικελία.

Mythos PureSpeed

Πριν από έναν αιώνα, τα αγωνιστικά των Γερμανών ήταν συνήθως λευκά. Όμως, επέλεξαν να μιμηθούν την εμφάνιση των κόκκινων ιταλικών αγωνιστικών για να ξεγελάσουν τους θεατές ώστε να παραμερίζουν από την άσφαλτο όταν πλησίαζαν και να μη χάνουν χρόνο. Η νικήτρια Mercedes σε αυτόν τον αγώνα φορούσε το νούμερο 10 και το PureSpeed φέρει τον ίδιο αριθμό στα μπροστινά φτερά.

Η σειρά Mythos προσπαθεί να μιμηθεί τις επιλογές εξατομίκευσης, που πληρώνουν αδρά και στις οποίες είναι «μανούλες» οι εξωτικοί κατασκευαστές. Δεν έχει ανακοινωθεί όμως ποιο μοτέρ θα φοράει. Θυμίζουμε ότι η ισχυρότερη SL, η 63 S E Performance, αποδίδει 816 ίππους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube