Νέα Mercedes-AMG SL 63 S E Performance, ισχύς και τεχνολογία

Νέα Mercedes-AMG SL 63 S E Performance, ισχύς και τεχνολογία

Δανειζόμενη την υβριδική τεχνολογία της από τη Formula 1, η Mercedes-AMG SL 63 S E Performance κόβει την ανάσα όχι μόνο με το μακρύ όνομά της αλλά και με τη δύναμη και τις επιδόσεις της.

Από εδώ και στο εξής, τα πιο ισχυρά μοντέλα της Mercedes-AMG φέρουν τη σφραγίδα «S E Performance». Όπως εν προκειμένω η νέα Mercedes-AMG SL 63 S E Performance.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα όνομα-μακρινάρι  για να εξηγήσει τη χρήση της υβριδικής τεχνολογίας, εμπνευσμένης από αυτή που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της F1 των Lewis Hamilton και George Russell.

Με βασική τιμή πάνω από 200.000 ευρώ, η Mercedes-AMG SL 63 S E Performance απευθύνεται στους φαν των επιδόσεων και της πολυτέλεια... ίσως όχι τόσο του σπορ

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Mercedes-AMG SL 63 S E Performance –προφέρεται απνευστί- χρησιμοποιεί έναν διτούρμπινο V8 σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή ισχύ και ροπή που περνά στο δρόμο μέσω και των τεσσάρων τροχών. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι αυτή η τεχνολογία έχει βάρος και η κινούμενη μάζα δίνει μια ορμή που εκτοξεύεται στα ύψη. Ένα μειονέκτημα που η τεχνολογία του πλαισίου καλείται να αντιμετωπίσει, αντισταθμίζοντάς την σε ένα ούλτρα σπορ επίπεδο.

Κάτω από το καπό, ο 4λιτρος διτούρμπινος V8 από το Affalterbach αποδίδει 612 άλογα, επικουρούμενος από έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει ακόμα 204 PS. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει συνολική συνδυασμένη ισχύ 816 ίππων και ροπή φορτηγού με 1.420 Nm!

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance

Με επαναφορτιζόμενη μπαταρία χωρητικότητας 6,1 kWh ( που φορτίζει με ισχύ μέχρι 3,7 kW σε AC), το γερμανικό ρόουντστερ μπορεί να διανύσει έως και 13 km σε ηλεκτρική λειτουργία. Η Mercedes-AMG ισχυρίζεται ότι το σπριντ των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και ότι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 317 km/h -και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Η τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ και το κιβώτιο ταχυτήτων AMG Speedshift MCT 9G εξασφαλίζουν τη δυναμική καθοδήγηση του μοτέρ.

Εξωτερικά, πάρτε μια βαθιά- η Mercedes-AMG SL 63 S E Performance ξεχωρίζει με τις τραπεζοειδείς εξατμίσεις, τα σήματα «E Performance» και ζάντες 20 ιντσών σχεδιασμένες ειδικά γι’ αυτήν. Η ενεργή αεροδυναμική και το πλαίσιο ενσωματώνουν το σύστημα AMG Active Ride Control με ημί-ενεργές αντιστρεπτικές και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Το ενεργό πτερύγιο που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την AMG που τοποθετείται κάτω από τον κινητήρα βελτιστοποιεί τη σταθερότητα και αυξάνει την αρνητική άντωση. Και η κινητή πίσω πτέρυγα προσφέρει πέντε νέες θέσεις για τη βέλτιστη προσαρμογή, ανάλογα με το αν αναζητάς επιδόσεις ή αποδοτικότητα.

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance

Το αποκλειστικό εσωτερικό της -ξέρετε πια- Mercedes-AMG SL 63 S E Performance μπορεί να εξατομικευτεί μέσω του προγράμματος MANUFAKTUR. Με βασική τιμή πάνω από 200.000 ευρώ, το ρόουντστερ της Στουργάρδης απευθύνεται στους φαν των επιδόσεων και της πολυτέλειας… ίσως όχι τόσο του σπορ. Κάτι που θα επιβεβαιώσουμε εάν και εφόσον η ελληνική αντιπροσωπεία βγάλει αυτοκίνητο για δοκιμή ή -τέλος πάντων- το οδηγήσουμε στο εξωτερικό.

Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2024, με το πότε και την τιμή στην ελληνική αγορά να αναμένονται από την ενημέρωση της αντιπροσωπείας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube