Mahindra Thar, το ινδικό Wrangler που τρέμει η Jeep

Mahindra Thar, το ινδικό Wrangler που τρέμει η Jeep

Η κορυφαία Earth Edition κοστίζει τέσσερις φορές λιγότερο από το μοντέλο της Jeep στην ινδική αγορά.

Mahindra Thar

O πιο ιδιαίτερος κλώνος του Jeep Wrangler έρχεται από την Ινδία κι ονομάζεται Mahindra Thar. Έγινε μάλιστα ακόμα πιο ελκυστικός, χάρη στη νέα κορυφαία έκδοση Earth Edition. Ενσωματώνει μερικές όμορφες στιλιστικές πινελιές με έμπνευση από την έρημο.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, η Mahindra Thar Earth Edition διατίθεται αποκλειστικά σε σατέν ματ απόχρωση «Desert Fury» που συνδυάζεται με αυτοκόλλητα στο προφίλ, μαύρα εμβλήματα Mahindra κι ειδικά εμβλήματα Earth στις μεσαίες κολόνες.

Τους Κινέζους είχαμε για μαέστρους στην αντιγραφή, αλλά το Mahindra Thar έρχεται από την Ινδία

Επιπλέον, οι γρίλιες στη μάσκα είναι επίσης φινιρισμένες σε «Desert Fury». Όπως και με άλλες εκδόσεις του Thar, φορά ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους.

Mahindra Thar

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με μπεζ συνθετικό δέρμα με ανάγλυφο σχέδιο στα προσκέφαλα εμπνευσμένο από τους αμμόλοφους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Volkswagen πουλάει EV εξαρτήματα στη Mahindra

Τα ένθετα γύρω από τους αεραγωγούς κλιματισμού ταιριάζουν με το χρώμα του εξωτερικού, ενώ μια ειδική πλακέτα VIN είναι τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά του ταμπλό.

Mahindra Thar

Η Earth Edition του Mahindra Thar διατίθεται είτε με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 152 ίππων, είτε με ντίζελ 2,2 lt 132 ίππων.

Και στις δύο περιπτώσεις, η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Σημειώστε ότι το Mahindra Thar είναι επίσης διαθέσιμο σε αποκλειστικά πισωκίνητη διάταξη, αλλά η Earth Edition έρχεται μόνο σε 4WD.

Mahindra Thar

Αναμενόμενα, η Mahindra Thar Earth Edition είναι η πιο ακριβή έκδοση της γκάμας, με τιμή μεταξύ $18.573 και $21.227 (€17.200 έως €19.700) ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Mahindra Roxor είναι αντιγραφή του Jeep Wrangler απεφάνθη δικαστής στις ΗΠΑ

Είναι δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές φθηνότερο από το γνήσιο Jeep Wrangler, το οποίο ξεκινά από τα $75.560 (€70.000) στην ινδική αγορά.

Mahindra Thar
Υπενθυμίζουμε ότι η Mahindra υπέγραψε συμφωνία τον Μάιο του 2022 που της επιτρέπει να εξελίσσει μοντέλα που επωφελούνται από τις εξελίξεις στην πλατφόρμα MEB που αναλογεί στο Volkswagen ID.4.
Έτσι προέκυψε και το ηλεκτρικό 4x4 Mahindra Vision Thar.e, ένα πρωτότυπο που αν μπει στην παραγωγή, θα έχει παγκόσμιες φιλοδοξίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube